aex
Aex, Beurs

AEX koers stijgt, terwijl Bitcoin koers daalt

De Bitcoin koers kende een dramatische periode van 24 uur en is enkele procenten gedaald, terwijl de AEX koers juist lijkt te herstellen. Waar Bitcoin onder de 60.000 dollar is gedoken, zien we voor de AEX juist een stijging van bijna 0,50% over de afgelopen 24 uur.

AEX koers oogt stabiel

Bitcoin handelde de afgelopen vijf dagen behoorlijk volatiel. De koers schoot omhoog na de uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell van afgelopen vrijdag (aankondiging van de start van de renteverlagingen).

Maar de afgelopen uren is Bitcoin in een behoorlijke dip terechtgekomen, terwijl de AEX koers juist redelijk stabiel oogt. Over de afgelopen vijf dagen daalde de Bitcoin koers met -2,44% terwijl de AEX juist een stijging van 0,16% wist te pakken.

Voor de AEX zijn er echter ook cruciale uren aangebroken, want vandaag is het de beurt aan Nvidia om zijn kwartaalcijfers voor Q2 2024 te presteren. Vallen die tegen? Dan kan de beurs weleens een tik krijgen, want Nvidia is in 2024 de grote katalysator geweest van de sterke resultaten van de traditionele financiële markt.

Alle ogen op Nvidia?

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat Nvidia op een stijging van 166,36%. Daarmee presteert het fantastisch, maar zoals je in de onderstaande grafiek ziet, zijn we op een heel belangrijk punt aangekomen.

Wat we hier zien is dat Nvidia de all-time highs van enige tijd geleden nadert. Nu is de vraag of de koers hier wordt afgewezen of dat we juist een sprong naar boven maken en mogelijk richting nieuwe all-time highs stijgen.

Dat zal grotendeels afhangen van de resultaten die zij na het sluiten van de beurs in New York presenteren. Kunnen ze opnieuw aan de torenhoge verwachtingen voldoen? Dan zal de koers omhoogschieten. Doen ze dat niet? Dan krijgen we waarschijnlijk een stevige tik.

Die stevige tik zal ook de AEX koers voelen, want binnen de AEX zijn ook een aantal bedrijven afhankelijk van de AI-revolutie waar Nvidia op drijft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13