Newsbit

Ethereum (ETH)

Afgelopen jaar ‘bijna’ 1 miljoen aan Ether verbrand

Ethereum (ETH)

De langverwachte EIP-1559 zou de afgelopen 365 dagen bijna 1 miljoen Ethereum tokens hebben verbrand als het was uitgevoerd.


Het Ethereum Improvement Proposal

Het controversiële Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 zou het afgelopen jaar 970.000 Ether hebben verbrand als het zou zijn uitgevoerd. Dit zou een totale waarde van $360 miljoen gehad hebben. EIP-1559 wilde de transactiekosten verlagen door vaste vergoedingen te introduceren naast een burn-mechanisme.

De bevindingen van Dune Analytics hebben bij sommigen in de Ethereum gemeenschap vragen opgeroepen waarom het voorstel nog niet is uitgevoerd. Twitter-gebruiker ‘Laur Science’ suggereerde dat het in de volgende hard fork uitgevoerd moet worden en voegde toe:

“Hopelijk blijven we dit niet nog twee jaar bespreken Miners krijgen te veel ETH en dumpen het voor USD. Hierdoor blijft de prijs van de ETH onder controle.
Aantal geburnde ETH tokens – Bron: DuneAnalytics

Het idee om vergoedingen te burnen was al lang overwogen. Echter was EIP-1559 het eerste serieuze voorstel om dit concept in de code van Ethereum te integreren.

Het huidige voorstel, dat in 2018 ter sprake kwam door Vitalik Buterin, zou de manier waarop transactiekosten worden berekend drastisch veranderen. EIP-1559 stelt voor dat alle transacties een standaard vast tarief hebben. Dit wordt een ‘basisvergoeding’ genoemd. De stimulans voor miners komt dan van gebruikers die een ‘fooi’ geven bovenop de basisvergoeding

Uiteindelijk heeft het voorstel vier ontwerp doelen: voorspelbare vergoedingen, consistente block grootte, verhoogde veiligheid en het voorkomen van economische abstractie. Economische abstractie houdt in dat de vergoedingen in andere tokens betaald worden.


Gevolgen voor de miners

De EIP-1559 zal een aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop miners inkomsten genereren. Daarom heeft het een push-back teweeggebracht van de mining gemeenschap die onlangs record inkomsten heeft genoten. Een week geleden verklaarde Messari dat de Ethereum vergoedingen de Bitcoin vergoedingen hebben overtroffen voor een record periode van twee maanden.

Diezelfde dag publiceerde ConsenSys ontwikkelaar Tim Beiko de resultaten van een onderzoek onder 25 teams die voortbouwen op Ethereum over het voorstel. Van de ondervraagden antwoordde 60% vóór. Acht van de negen ondervraagde mining bedrijven beweerden dat ze het voorstel zouden afwijzen als het als een harde vork zou worden uitgevoerd.

Eerder dit jaar sprak Dan Finlay, hoofdontwikkelaar van Metamask, zijn bezorgdheid uit over het leggen van de verantwoordelijkheid bij miners om de ‘basefee’ parameters te repareren. Finlay zei dat het gevolg van het voorstel zou zijn om de tip een soort single-price auction te maken met een enkele prijs binnen elk block, Deze zal alle problemen van de huidige markt weergeven.

Ethereum Service ontwikkelaar Nick Johnson sprak zijn bezorgdheid uit over het voorstel. Dit vanwege het ontbreken van enige formele analyse waaruit blijkt dat 1559 zich gedraagt zoals bedoeld.”

In juli, als reactie op de steeds hogere gas vergoedingen, deed Vitalik Buterin opnieuw een beroep op EIP-1559 als de ultieme oplossing.

Binnen een maand na de Tweet van Buterin waren de totale transactiekosten voor Ethereum hoger dan die van de Bitcoin. Dit was voordat het een steile klim maakte naar de hoogste punten ooit.

Dit is niet de eerste keer dat EIP’s de Ethereum gemeenschap hebben verdeeld vanwege slecht op elkaar afgestemde doelen. Vorige maand werd de EIP-2878 ook zwaar bekritiseerd door de mining gemeenschap. Dit omdat het de blokbeloningen met 75% zou verminderen,

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top