Stable Coin. Stablecoins
Stablecoin

Afrikaanse fintech-pionier Yellow Card haalt $33 miljoen op in Series C-financieringsronde onder leiding van Blockchain Capital

Yellow Card, een toonaangevend fintechplatform in Afrika, heeft met succes een Series C-financieringsronde van $33 miljoen afgesloten, onder leiding van Blockchain Capital.

Deze investering brengt de totale eigenvermogenfinanciering van het bedrijf op maar liefst $85 miljoen en markeert een belangrijke stap voorwaarts voor de groei van stablecoins op het Afrikaanse continent.

Grote investeerders nemen deel aan financieringsronde

Naast Blockchain Capital trokken ook investeerders zoals Polychain Capital, Third Prime Ventures, Castle Island Ventures, Galaxy Ventures, Blockchain Coinvestors, Hutt Capital en Winklevoss Capital hun portefeuille open. Het kapitaal wordt ingezet voor verdere uitbreiding van Yellow Card’s activiteiten in Afrika en versterking van het team en de infrastructuur.

Groei van digitale activa in Afrika

Chris Maurice, CEO en medeoprichter van Yellow Card, benadrukte dat de financiering niet alleen hun veerkracht bewijst, maar ook het groeiende belang van digitale activa voor bedrijven in heel Afrika. Hij voegde toe: “Deze fondsenwerving laat zien dat we klaar zijn voor de volgende stap in het ontwikkelen van een inclusieve financiële toekomst voor het continent.”

Blockchain Capital ondersteunt stablecoin-integratie in Afrika

Blockchain Capital’s General Partner, Aleks Larsen, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking. Hij noemde de integratie van stablecoins cruciaal voor het naar de blockchain brengen van Afrika en zei verheugd te zijn om deel uit te maken van deze transformatie.

Nieuwe samenwerkingen versterken positie van Yellow Card

Met eerdere financieringsrondes, die in totaal $55 miljoen opleverden, heeft Yellow Card al sterke partnerschappen gesmeed met belangrijke spelers zoals Fireblocks, Coinbase, Stellar en Alchemy Pay. Dankzij de nieuwe fondsen zal het bedrijf zijn positie als marktleider in de Afrikaanse fintech-industrie verder versterken en bijdragen aan de groei van stablecoins in de regio.

Stablecoin nieuws

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Marktkapitalisatie van Stablecoins bereikt hoogste niveau sinds mei 2022
Centrale Bank VAE verleent voorlopige goedkeuring voor AED Stablecoin: Belangrijke stap richting gereguleerde cryptovaluta
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk