Alameda Research
Exchange

Alameda Research deed aan handelen met voorkennis

Alameda Research, een dochter onderneming van FTX, handelde met voorkennis in tokens die volgens de planning op de FTX beurs zouden worden toegevoegd. Dit blijkt uit een analyse van crypto-compliancebedrijf Argus.

Tussen het begin van 2021 en maart van dit jaar kocht Alameda voor ruim $60 miljoen aan 18 verschillende tokens die uiteindelijk op de FTX exchange werden genoteerd. De analyse werd maandag voor het eerst genoemd in een rapport van The Wall Street Journal.

Alemada Reseach en FTX

Alameda Research is een handelsbedrijf dat opgericht is in 2017 door Sam Bankman-Fried. Twee jaar later richtte hij in 2019, de inmiddels failliete crypto beurs, FTX op. Fried hield vol dat de twee bedrijven afzonderlijke entiteiten waren, maar de bankrun die FTX vorige week dwong zijn opnames op te schorten en uiteindelijk faillissement aan te vragen, vloeide voort uit het feit dat een groot deel van Alameda’s balans bestond uit FTT-tokens.

Het crypto-compliancebedrijf genaamd Argus heeft onderzoek gedaan naar de twee bedrijven en daar komt een opvallend detail uit naar voren.

“Wat we zien is dat Alemada bijna altijd 1 maand voordat een cryptomunt toegevoegd werd op FTX een groot aantal tokens heeft gekocht die ze voorheen niet hadden”, vertelde Argus-medeoprichter Omar Amjad aan de WSJ. “Het is vrij duidelijk dat er iets op de markt is dat hen vertelt dat ze dingen zouden moeten kopen die ze voorheen niet hadden.”

Als de aantijgingen tegen Alameda Research waar blijken te zijn betekent dit dat ze hebben gehandeld met voorkennis en dat is strafbaar. Wat handhavers hier nog mee kunnen is echter maar de vraag, aangezien beide bedrijven failliet lijken te zijn.

Exchange nieuws

Kraken betreedt Nederlandse markt met overname van Bitcoin Meester
Afrikaanse landen kunnen belangrijke crypto hubs worden
Coinbase lanceert cbBTC: Nieuwe wrapped Bitcoin-token wint snel aan populariteit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen