Bitcoin stijgt
Bitcoin

All-time high voor open interesse in Bitcoin-opties

Het gaat goed met de Bitcoin koers en dat zien we terug aan de optiemarkt, daar is de open interesse in Bitcoin-gerelateerde contracten namelijk naar een all-time high gestegen. Een all-time high in de open interesse naar optiecontracten betekent dat er sprake is van een gezonde markt en dat is natuurlijk een goed teken voor de Bitcoin koers.

Je kan veel zeggen over Bitcoin, maar op dit moment lijkt de hype weer langzaam terug te keren.

Derivaten: opties versus futures

Opties geven de eigenaar van deze contracten het recht om de onderliggende asset te kopen of verkopen op een zeker moment in de toekomst, tegen een specifieke prijs. Die executieprijs wordt aan het begin van het contract afgesproken.

Op dat moment wordt er ook een prijs voor de optie – een premium – betaald.

Futures zijn contracten om een asset te kopen of verkopen op een toekomstige datum, tegen een specifieke prijs. Die vastgestelde prijs is de future prijs.

Opties geven dus het recht om een asset te kopen of verkopen, terwijl het bij futures om moeten gaat. We noemen zowel opties als futures derivaten, omdat het afgeleiden zijn.

Je koopt niet de daadwerkelijk asset, maar een afgeleide; het gaat immers om een contract en niet om Bitcoin zelf.

Open interesse futuresmarkt naar all-time high

Sinds 24 oktober is de optiemarkt voor Bitcoin naar een nieuwe all-time high gestegen in de zin van de open interesse. Data van Glassnode toont dat het volume van alle put- en call-opties op donderdag 26 oktober een piek van 16,35 miljard dollar bereikte.

De vorige piek lag op 14,15 miljard dollar en werd gegenereerd in maart 2023.

Die gigantische stijging in de open interesse naar Bitcoin-opties is niet vreemd, gezien de enorme stijgingen die de koers de afgelopen week doormaakte.

Alles bij elkaar is dit een goede ontwikkeling te noemen voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom