Donald Trumo
Bitcoin

Als Trump overwinning Biden erkent kan Bitcoin spoedig $20k bereiken

Bitcoin gaat spoedig zijn hoogste punt ooit testen en als Trump de overwinning van Biden erkent zal dit alleen maar meehelpen.


Overgang goed voor Biden en Bitcoin

De Bitcoin prijs stijgt vandaag tot boven de $19.300. Dit is enkele uren nadat Emily Murphy, hoofd van de General Services Administration, Joe Biden informeerde dat de Donald Trump het officiële overgangsproces van de regering had goedgekeurd.

De verklaring kwam nadat Michigan de verkiezingsresultaten had goed gekeurd. De staat vond geen bewijs van belangrijke kiezersfraude, zoals Trump beweerde.


Bitcoin raket stijgt door

De Bitcoin prijs is sindsdien flink gestegen, wat in lijn is met de wereldwijde aandelenmarkt. De AEX is bijvoorbeeld met 1.1% gestegen.

Eerder deze week uitte beleggers hun ongerustheid nadat de zittende Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, weigerde steun te verlengen aan de noodleningen van de Federal Reserve. Analisten merkten op dat Trump zijn persoonlijke middelen en connecties gebruikte om de bevoegdheden van Biden te beperken om de economische gevolgen van de VS aan te pakken.


Bitcoin als afdekking tegen inflatie

Echter, wanneer Trump de overwinning van Biden erkent zal er waarschijnlijk snel weer een stimuluspakket volgen. Wat zeer goed nieuws is voor de Bitcoin.

De Amerikaanse centrale bank heeft alleen al in 2020 enorme hoeveelheden geld bijgedrukt, waardoor inflatie kan ontstaan. Bitcoin, wat juist het tegenoverstelde economische beleid voert, is daarom een perfect middel om inflatie tegen te gaan.

Angst voor inflatie, in combinatie met schulden en een negatieve rente, stuurde investeerders naar schaarser wordende alternatieven zoals BTC en goud. Een nieuw steunpakket van Biden zal de prijs dus alleen maar ten goede komen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Stimuleringspakket

Een soepele overgang voor Biden maakte verder de weg vrij voor het langlopende steunpakket voor coronavirus.

De verkozen president heeft eerder toegezegd de overheidsuitgaven te verhogen om de stijgende werkloosheid en COVID-19-infecties aan te pakken. Mochten de Democraten een meerderheid behalen in de Senaat en het Congres, dan zal het tweede stimuleringspakket geen politieke weerstand ondervinden.

Retailbeleggers en institutionele beleggers hebben hun blootstelling aan Bitcoin verhoogd tegen vergelijkbare vooruitzichten. Meer stimuleringsmaatregelen verminderen de koopkracht van de Amerikaanse dollar. Dit brengt steeds meer mensen naar schaarse activa zoals Bitcoin. Dit rechtvaardigt enigszins waarom Bitcoin $ 20.000 opnieuw zal testen.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken