Trump
Regulatie

Amerikaanse bankiers steunen Trump, maar verwacht overwinning Harris

Amerikaanse bankiers steunen Donald Trump als volgende president van de Verenigde Staten, maar verwachten een overwinning voor Kamala Harris. Uit een enquête onder 191 bankiers blijkt dat 59% rekent op een overwinning van Harris, terwijl 58% denkt dat een overwinning van Trump beter is voor de bankierswereld.

Grote voorkeur voor Trump

Het feit dat 58% van de bankiers de voorkeur heeft voor Donald Trump lijkt wellicht niet veel, maar daar staat 35% tegenover voor Kamala Harris. De rest heeft blijkbaar geen duidelijke mening over dit vraagstuk, of ziet in ieder geval gene duidelijke verschillen tussen de plannen van Trump en Harris.

American Banker geeft aan dat het een ongebruikelijke verkiezingsstrijd was voor de respondenten, omdat allebei de kandidaten weinig tijd spenderen aan het discussiëren over daadwerkelijk beleid.

Voor de bankindustrie zorgt dat volgens American Banker voor onzekerheid.

Volgens de betting markets van Polymarket ligt Donald Trump nog altijd mijlenver voor op Kamala Harris. Hij zou nu 59,9% kans hebben om de verkiezingen te winnen ten opzichte van 40,1% voor Kamala Harris.

Eindelijk duidelijkheid voor crypto

De kans is groot dat er voor de crypto-industrie eindelijk duidelijkheid komt op het gebied van wet- en regelgeving, ongeacht de winnaar van de verkiezingen.

Hoewel Donald Trump vooralsnog wat duidelijker pro-crypto en vooral pro-Bitcoin lijkt te zijn, gaf ook Kamala Harris aan dat zij een meet crypto-vriendelijk beleid wil voeren.

Onder Bitcoiners zal Donald Trump echter nog steeds de favoriet zijn, omdat hij een Strategic Bitcoin Reserve wil aanleggen voor de Verenigde Staten. Wat in eerste instantie betekent dat Amerika zijn in beslag genomen Bitcoin, onder andere van Silk Road, niet zal verkopen.

Als Trump wint, dan wordt het vooral interessant om te zien hoe andere landen hier mogelijk op zullen reageren. Gaat een China bijvoorbeeld volgen en ook wat Bitcoin aanschaffen of in beslag genomen Bitcoin aanhouden als reserve? Dat zou zomaar kunnen natuurlijk.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Nigeria trekt aanklachten tegen Binance-directeur Tigran Gambaryan in, zaak tegen Binance gaat door
Iraanse ambassadeur roept BRICS op tot onafhankelijk financieel systeem
Gary Gensler reageert op Trumps uitspraken over zijn mogelijke ontslag
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk