Cryptocurrency Mining
Blockchain

Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen

Op 24 juli heeft Riot Platforms aangekondigd dat het het in Kentucky gevestigde miningbedrijf Block Mining heeft overgenomen. De totale waarde van de deal bedraagt $92,5 miljoen, bestaande uit $18,5 miljoen in contanten en $74 miljoen aan gewone aandelen van Riot. Daarnaast kan Block Mining tot 2025 een extra vergoeding van maximaal $32,5 miljoen verdienen op basis van prestaties.

Verhoging van hashrate van Riot

Met deze overname verhoogt Riot onmiddellijk zijn hashrate en krijgt het toegang tot nieuwe energiemarkten buiten de Electric Reliability Council of Texas. Block Mining beschikt over twee operationele locaties in Kentucky met een huidige capaciteit van 60 megawatt (MW). Riot is van plan deze capaciteit tegen eind 2024 uit te breiden naar 110 MW.

Bovendien bezit Block Mining een uitbreidingsmogelijkheid in Kentucky, grenzend aan een bestaand onderstation. Dit biedt de kans om 60 MW te ontwikkelen met de mogelijkheid om uit te breiden naar 150 MW.

Nationaal diversifiëren van activiteiten

Riot CEO Jason Les verklaarde dat deze overname het bedrijf in staat stelt om zijn activiteiten nationaal te diversifiëren en uit te breiden naar Kentucky. Dit zal de pijplijn voor Riot’s Kentucky-activiteiten opschalen naar meer dan 300 MW, wat bijdraagt aan het bereiken van de groeidoelstelling van 100 exahashes per seconde (EH/s).

Michael Stoltzner, medeoprichter en CEO van Block Mining, benadrukte dat de samenwerking Riot een unieke kans biedt om geografisch uit te breiden op een kosteneffectieve manier en nieuwe energiemarkten in Kentucky aan te boren.

In juni zag Riot Platforms een piek in de geïmplementeerde hashrate, met een stijging van 50% ten opzichte van de voorgaande maand. Dit resulteerde in het minen van 255 Bitcoin. Deze stijging was te danken aan voltooide hardware-installaties in de Corsicana-faciliteit in Texas en extra beschikbare capaciteit in de Rockdale-faciliteit in dezelfde staat.

Ook poging tot overname van Bitfarms

Riot probeerde ook het rivaliserende miningbedrijf Bitfarms over te nemen met een bod van $950 miljoen in juni. Op 24 juli behaalde Riot een overwinning toen een Canadese rechtbank de “poison pill”-strategie van Bitfarms beëindigde, waarmee een groot obstakel voor de overnamepoging werd weggenomen.

Daarnaast is Riot, via zijn dochteronderneming Whinstone US, verwikkeld in een juridisch geschil met voormalige joint venture-partners over een Bitcoin-miningoperatie in de VS. Dit conflict, met beschuldigingen van fraude, samenzwering en schendingen van de effectenwetgeving, heeft geleid tot een schadevergoedingseis van meer dan $1 miljoen door de dochteronderneming van Riot.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?