Ethereum, TH
Ethereum

Analist verwacht Ethereum-prijs van $2.500 in November terwijl whales ETH kopen

De Ethereum (ETH)-prijs heeft in oktober een opmerkelijke stijging laten zien. De vooraanstaande altcoin heeft binnen 30 dagen een waardegroei van meer dan 10% doorgemaakt. Ondanks deze indrukwekkende groei, presteert Ethereum nog steeds bescheiden in vergelijking met andere cryptomunten. Bitcoin (BTC), XRP en Solana (SOL) hebben allen een grotere prijsstijging ervaren, met respectievelijk toenames van 28,7%, 21,2% en een opvallende 79,6%.

Toch voorspellen analisten dat november wellicht een nog betere maand voor Ethereum kan worden, met name vanwege de groeiende belangstelling van grootschalige investeerders, ook wel ‘whales‘ genoemd.

ETH prijsstijging van 35% in het verschiet

Op dit moment is de prijs van Ethereum (ETH) $1.834. Analyses van verschillende indicatoren suggereren echter dat de prijs in november kan stijgen naar $2.500, wat een aanzienlijke stijging van meer dan 35% zou betekenen ten opzichte van de huidige waarde. Een significante factor die deze potentiële stijging ondersteunt, is de toenemende activiteit van whales op het Ethereum-netwerk.

De onderstaande grafiek toont het aantal substantiële transacties, gedefinieerd als overboekingen van meer dan $100.000, uitgevoerd door deze grote investeerders. Vanaf eind oktober is er een opmerkelijke toename van dergelijke transacties waar te nemen. Op 24 oktober bijvoorbeeld, registreerde het netwerk meer dan 5.700 van deze omvangrijke transacties, wat wijst op een groeiende betrokkenheid van whales binnen het Ethereum-ecosysteem.

Whale transacties op het Ethereum netwerk
Whale transacties op het Ethereum netwerk – Into The Block

Analisten suggereren dat de recente toename in transactieactiviteit van whales een indicatie kan zijn van groeiende belangstelling onder vermogende investeerders voor Ethereum. Het is eveneens denkbaar dat deze verhoogde whale-activiteit gekoppeld is aan institutionele betrokkenheid, aangezien dergelijke entiteiten de capaciteit hebben om aanzienlijke kapitaalstromen naar het Ethereum-netwerk te leiden.

Deze institutionele investeringen hebben het potentieel om de prijs van Ethereum aanzienlijk te verhogen, waarbij sommige analisten anticiperen op een mogelijke stijging tot boven de $2.500.

Technische analyse van Ethereum: Koers van $2.000 in zicht

De ETH-koers nadert een cruciaal keerpunt, volgens technische analyse met gebruik van Fibonacci retracement-niveaus. Technische analisten wijzen op het prijsniveau van $1.830 als een kritiek steunniveau. Indien dit niveau standhoudt, zou Ethereum zich kunnen opmaken om de weerstandsgrens van $1.875 te doorbreken. Een doorbraak boven dit sleutelniveau, geïdentificeerd door de Fibonacci-indicator, zou een rally naar de $2.000-grens waarschijnlijk maken.

Conclusie

Ethereum (ETH) zag in oktober een waardestijging van meer dan 10%, maar bleef achter bij andere grote cryptomunten. Vooruitkijkend naar november, signaleren analisten een potentieel bullish scenario door toegenomen interesse van ‘whales’, met mogelijke prijssprongen richting $2.500. Technische analyses suggereren dat als Ethereum boven de $1.830 blijft, een beweging naar $2.000 waarschijnlijk is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Bitcoin ETF’s verliezen opnieuw fortuin, maar Ethereum ETF’s groeien
Slechtste dag ooit voor Ethereum ETF van Fidelity
BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt