XRP token, Ripple
Ripple

Analist voorspelt een XRP koers van $250, is dat realistisch?

XRP verkeert al geruime tijd in een sleur; de koers lijkt weer terug te zijn bij het begin en voorlopig is er nog geen zicht op verandering. Desondanks schetsen sommige analisten een positief beeld voor de toekomst, waarbij ze voorspellen dat de koers van XRP enorm zal stijgen.

Herhaling van de 2015 marktcyclus?

Een van de analisten die een positief scenario schetst, staat bekend onder de bijnaam ‘Oaksacorn’. Volgens deze analist vertoont de huidige marktcyclus opvallende overeenkomsten met die van 2015, die de aanzet was voor de bullrun van 2016 en eindigde in 2018.

In de bijgevoegde afbeelding wordt de technische analyse van Oaksacorn gepresenteerd. Hoewel deze op het eerste gezicht wat chaotisch kan lijken voor een leek, is de analyse in wezen relatief eenvoudig. Oaksacorn suggereert dat, indien de markt zich blijft ontwikkelen zoals in de aanloop naar de bullrun van 2017/2018, en ervan uitgaande dat er een vergelijkbare procentuele groei plaatsvindt, de Bitcoin koers de grens van bijna $1,25 miljoen zou kunnen doorbreken.

Gezien de verwachting dat de rest van de markt in dit scenario mee zal stijgen, zou dit volgens de analist kunnen resulteren in een XRP koers van bijna $250, wat een astronomische stijging van maar liefst 50.000% zou betekenen.

Vergelijking huidige cryptomarkt met marktcyclus van 2015-2018
Vergelijking huidige cryptomarkt met marktcyclus van 2015-2018 – TradingView

Kritische beschouwing van Oaksacorn’s analyse

Zoals we in het verleden hebben waargenomen, kunnen cryptocurrencies extreem in waarde stijgen. Neem bijvoorbeeld Shiba Inu (SHIB), dat tijdens de afgelopen bullrun in staat was om vroege investeringen van enkele dollars om te zetten in miljoenen.

Desondanks lijkt de analyse van Oaksacorn, mild uitgedrukt, aan de optimistische kant te zitten. De analist lijkt een cruciaal aspect over het hoofd te zien: het feit dat rendementen in de loop van de tijd afnemen. Dit verschijnsel treedt op omdat er, om een cryptocurrency met een hoge marktkapitalisatie zoals XRP significant in waarde te laten stijgen, veel meer kapitaal nodig is dan voor een munt met een kleinere marktkapitalisatie.

Bovendien, naarmate meer investeerders de cryptocurrency aankopen en de prijs stijgt, bereikt deze uiteindelijk een verzadigingspunt waarop de meerderheid van de potentiële investeerders al geïnvesteerd heeft. Dit resulteert in minder nieuwe kapitaalinstroom om de prijs verder op te drijven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
XRP koers klaar voor een grote koersstijging
Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen