Analist zegt dat Bitcoin prijs van $20k mogelijk is in 3 maanden tijd

De Bitcoin prijs consolideert zich al enkele maanden binnen een krappe bandbreedte. Echter, als BTC met succes uitbreekt dan kan het tot boven de $20.000 stijgen, zegt Mohit Sorout, oprichter van Bitazu Capital.


De Bitcoin prijs kan stijgen tot $20k

Sinds juli 2020 schommelt de Bitcoin tussen de $10.200 en $11.800, wat een bereik van 15% is. Het heeft gedurende een lange periode een gematigde volatiliteit gezien, afgezien van enkele korte volatiliteitspieken.

Wanneer Bitcoin lange tijd stabiel blijft, treedt meestal een grote prijsbeweging op.

Of er op korte termijn een uitbraak zou plaatsvinden, blijft een onzekerheid. Maar als het gebeurt, zou de prijs in 3 maanden tijd kunnen stijgen tot $20.000, zegt Sorout.


Waarom kan BTC in 3 maanden een ATH bereiken?

als we eerdere prijscycli bekijken dan valt het op dat Bitcoin ertoe neigt een enorme prijsbeweging te maken nadat het een lange tijd stabiel is geweest.

Van 1 mei tot 20 juli schommelde Bitcoin tussen $8.800 en $9.800, en stabiliseerde het zich rond $9.100. Na twee maanden consolidatie kostte het BTC 12 dagen om een stijging van 32% tot $12.123 te noteren.

Gezien de tendens van Bitcoin om grote volatiliteitspieken te zien na langdurige consolidatieperiodes, zei Sorout:

“Stilte voor de storm. Als BTC vandaag zou uitbreken, zou het hoogstwaarschijnlijk binnen 3 maanden zijn vorige ATH van $ 20k bereiken. “

Volgens Sorout zou een prijsstijging naar $ 20.000 zelfs eerder dan drie maanden kunnen plaatsvinden. Hij schreef op:

“Een observatie gebaseerd op hoe gewelddadig de rally’s zijn na ingetogen periodes van volatiliteit kan het zelfs eerder zijn dat BTC de $20k bereikt. “


De factor die de Bitcoin prijs kan laten stijgen

Een belangrijke factor die een nieuwe Bitcoin prijsstijging kan veroorzaken blijft de recente toename van de institutionele vraag.

Op 17 oktober zei Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat het bedrijf een recordaantal activa onder beheer bereikte van $6,4 miljard. Silbert benadrukte dat het bedrijf deze week een “grote instroom” zag.

Ook andere instellingen zoals Square en MicroStrategy zeiden dat ze Bitcoin als belangrijke investering beschouwen. Als dat zo is, zou dat kunnen betekenen dat veel institutionele beleggers BTC accumuleren zonder de intentie om in de nabije toekomst te verkopen.