Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist ziet extreem bullish signaal voor de Bitcoin koers

Als we de populaire analist Ali Martinez mogen geloven, dan geeft Bitcoin momenteel een extreem bullish signaal af. Het gaat om een signaal waarbij de Bitcoin koers de vorige keer bijna 3x over de kop ging. Wat is er aan de hand en waarom is Martinez zo positief over Bitcoin?

Grote verliezen voor jonge investeerders

Mensen die vanaf de all-time high zijn begonnen met het investeren in Bitcoin (en die bestaan), moeten het op dit moment met grote verliezen doen. Vanaf de top van 73.800 dollar is Bitcoin met ongeveer 20.000 dollar gedaald naar de lokale bodem van 53.500 dollar.

De vorige keer dat Bitcoin vergelijkbare verliezen zag was volgens Martinez tijdens september 2023, net voordat Bitcoin aan een parabolische rally begon. “De laatste twee keer dat de gerealiseerde verliezen van handelaren onder de -12% vielen, steeg de Bitcoin koers met 104% en 193%.

Nu liggen de gerealiseerde verliezen opnieuw onder de -12%!”, zo roept Ali Martinez, die dus heel bullish is over de digitale munt.

Het lijkt alsof we hiermee een soort “reset van het sentiment” te pakken hebben, waardoor we opnieuw aan een grote stijging kunnen beginnen. In ieder geval in theorie, want in de praktijk moet het allemaal nog maar blijken natuurlijk.

Kan Bitcoin nog corrigeren?

Inmiddels handelt de Bitcoin koers nu weer ruim boven de 60.000 dollar. Volgens Ali Martinez kunnen we nog wel even terugvallen tot 59.200 dollar, om te kijken of de uitbraakzone nu een steunpunt in de grafiek vormt.

Die uitspraken deed Martinez echter op 60.725 dollar en momenteel klokt de Bitcoin koers alweer binnen op 62.937 dollar. Wat dat betreft staat Bitcoin er alweer een stukje beter op.

Maar we hebben natuurlijk eerder gedacht dat de correctie voorbij was. Dat was op het moment dat Bitcoin opleefde van 58.000 naar 64.000 dollar. Het duurde daarna alleen niet lang voordat de digitale munt terugviel en het niveau van 53.500 dollar aantikte.

Wat dat betreft moeten we zeker nog niet te vroeg juichen als het om Bitcoin gaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?