Dogecoin (DOGE) Cryptocurrencies
Dogecoin

Analisten voorspellen een Dogecoin-koers van $0,10 tegen het einde van het jaar

Een crypto-analist stelt dat de Dogecoin (DOGE) koers op een cruciaal kantelpunt staat. Bij het doorbreken van belangrijke weerstandsniveaus zou de prijs van Dogecoin kunnen stijgen naar $0,1. Het positieve sentiment in de cryptomarkt, vooral aangedreven door de verwachting van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), werkt in het voordeel van vele memecoins, waaronder Dogecoin.

Uptober

Oktober was een uitstekende maand voor de cryptomarkt. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van een nieuwe Bitcoin (BTC) ETF, wat zijn weerslag heeft op de koersen. Bitcoin zag zijn waarde in de afgelopen maand met bijna 27% toenemen. Ook Dogecoin profiteerde van het positieve sentiment en boekte een prijsstijging van 10,5%.

Begin oktober stond Dogecoin nog op $0,06, maar sloot de maand af met een koers van $0,068. Andere memecoin projecten, zoals Shiba Inu (SHIB), zagen eveneens een waardestijging, zij het met 7,8%. Gezien het huidige marktsentiment en de algemene positieve trend, zou er voor Dogecoin wellicht nog een grotere prijsstijging in het verschiet kunnen liggen.

Technische analyse van Dogecoin

In de figuur hieronder wordt een technische analyse van Dogecoin gepresenteerd. Sinds april bevindt Dogecoin zich in een neerwaartse trend. Eind juli en begin augustus probeerde de munt het weerstandsniveau van deze trendlijn te doorbreken, maar zonder succes. Dit resulteerde in een aanzienlijke daling van de Dogecoin-prijs. Echter, in november probeert Dogecoin opnieuw deze cruciale trendlijn te overstijgen.

Voor een succesvolle doorbraak moet de DOGE-koers de $0,07 overschrijden. Mocht dit gebeuren, dan lijkt er minimale weerstand te zijn en heeft Dogecoin de potentie om naar de $0,10 koers te stijgen.

De Relative Strength Index (RSI) laat recentelijk een daling zien. Deze index helpt beleggers te bepalen of een munt overgewaardeerd (overhit) of ondergewaardeerd is.

Gewoonlijk duidt een RSI boven 70 op overwaardering, terwijl een RSI onder 30 aangeeft dat de koers mogelijk ondergewaardeerd is. In recente weken is de RSI van Dogecoin onder de 70 gedaald. Ook dit gegeven suggereert technisch gezien dat er ruimte is voor Dogecoin om momentum te vergaren en mogelijk de $0,10 te benaderen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht DOGE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?