Web3 Neon
Blockchain

Ant Group lanceert nieuw blockchain-merk voor Web3-ontwikkelaars

Ant Group, de moedermaatschappij van ‘s werelds grootste mobiele betaalplatform, Alipay, heeft vandaag zijn nieuwste submerk geïntroduceerd: ZAN.

Dit nieuwe merk zal zich volledig concentreren op het bevorderen van blockchain-ontwikkeling en het aanbieden van diensten aan zowel institutionele als individuele Web3-ontwikkelaars.

Ondersteunen van Web3-ondernemingen

Het recente officiële persbericht, dat op 8 september is gepubliceerd, belicht een uitgebreid scala aan technologische producten en diensten die ZAN binnen handbereik van zijn klanten zal brengen. De eerste aankondiging in het persbericht betreft een oplossing die Web3-ondernemingen zal ondersteunen bij het uitgeven en beheren van real-world assets (RWA’s) in overeenstemming met lokale wettelijke vereisten. Het persbericht vervolgt met de introductie van verschillende technische producten, waaronder elektronische Know-Your-Customer (eKYC), Anti-Money Laundering (AML) en Know-Your-Transactions (KYT) voor Web3-entiteiten.

Daarnaast zal ZAN haar klanten voorzien van Smart Contract Reviews (SCR) en Node Services, inclusief Remote Procedure Calls (RPC) om de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) te vergemakkelijken.

Adopteren van eKYC

Eerder dit jaar, tijdens het Hong Kong Web3 Festival, maakte de gedecentraliseerde Web3-identiteitsgegevensaggregator HashKey DID bekend dat ze ZAN eKYC zouden adopteren. HashKey Group was een van de eerste partners die betrokken waren bij de officiële merkintroductie van ZAN.

In juli kwamen er berichten in de media naar voren waarin werd gemeld dat Ant Group plannen had om zijn blockchain-divisie te scheiden en af te zonderen van de hoofdentiteit. De hoofdentiteit zou vervolgens een financiële holdinglicentie in China aanvragen.

In het jaar 2020 had Ant Group zich ten doel gesteld om een waardering van $226 miljard te bereiken via een beursintroductie van $30 miljard in zowel Hong Kong als Shanghai. Als dit doel was bereikt, zou dit de grootste beursintroductie in de geschiedenis zijn geweest, zelfs groter dan de recordbrekende $29,4 miljard die de beursintroductie van Saudi Aramco had opgeleverd. Echter, destijds werd dit ambitieuze plan geblokkeerd door de Chinese regering. Nu is het bedrijf als slot bezig met voorbereidingen om naar de beurs te gaan in Hong Kong.

Blockchain nieuws

Hoe crypto Julian Assange zijn vrijheid terug gaf
Crypto trends: Memecoins, Real World Assets en AI domineren de eerste helft van 2024
McKinsey: Tokenisatie van financiële assets kan markt van $2 biljoen bereiken tegen 2030
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?