Aptos
Altcoin

Aptos (APT): Stijgt met 10% En Maakt Indruk in Zuid-Korea

Aptos (APT), ook wel bekend als de “Solana Killer”, beleeft een indrukwekkende groeispurt dankzij een unieke prijspremie in Zuid-Korea. Aptos maakte dinsdag een sprong van 10%, mede dankzij een explosieve toename van handelsvolumes in het land. De munt wordt nu verhandeld tegen $8,15.

Deze opwaartse trend kan mede te danken zijn aan de recente opleving van Bitcoin (BTC), dat de grens van $31.000 doorbrak en zo een positief klimaat op de cryptomarkt creëerde.

Upbit Leidt de Dans

De prominente Koreaanse crypto-beurs Upbit lijkt de drijvende kracht achter deze beweging, en wist bijna een derde van het totale 24-uurs handelsvolume voor zich te winnen. Opmerkelijk is dat de prijs op Upbit maar liefst 5% hoger lag dan op andere beurzen.

Hoewel andere cryptomunten zoals Bitcoin en XRP ook een prijsstijging van 1-2% vertoonden ten opzichte van KRW-paren op Upbit, is hun impact op de globale prijzen beperkt. Dit komt door hun relatief lagere handelsvolumes, wat betekent dat hun prijsstijging minder invloed heeft op de wereldwijde marktprijzen.

Zuid-Koreaanse Traders Zetten in op Short Squeeze

In de eerste helft van juni zetten Zuid-Koreaanse handelaren hun focus op short tokens zoals Bitcoin Cash en Aptos. Dit deden ze met het doel om diegenen te pakken die speculeerden op een prijsdaling – een tactiek bekend als een ‘short squeeze’.

Een short squeeze vindt plaats als de prijs van een munt stijgt, waardoor degenen die hadden gegokt op een daling, gedwongen worden om hun posities te sluiten. Dit betekent dat ze moeten kopen tegen een hogere prijs of hun investeringen verliezen. Dit fenomeen treedt dus op als de prijs van een asset stijgt, en de meeste handelaren die hadden ingezet op een prijsdaling worden dan gedwongen om met verlies te kopen of ze riskeren liquidatie.

Andrew Kang, mede-oprichter van het durffonds Mechanism Capital, legde de strategie van de Zuid-Koreaanse traders uit in een tweet over de Bitcoin Cash rally vorige week. Hij merkte op: “Koreanen hadden geen reden nodig om te bieden, het enige dat ertoe deed was dat het bleef stijgen en vroege bears werden afgeslacht.” Deze tactiek geeft aan dat het vertrouwen en momentum in de markt soms voldoende kan zijn om de prijs te blijven verhogen, ongeacht andere factoren.

Conclusie

Het succes van Aptos benadrukt hoe vertrouwen en marktdynamiek de prijs van een cryptomunt kunnen beïnvloeden. Slimme tactieken zoals short squeezes spelen ook een cruciale rol in de wispelturige wereld van cryptohandel. Het is nu afwachten of Aptos zijn groeitrend kan behouden.

Altcoin nieuws

Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC