Robinhood
Exchange

ARK Invest koopt in één dag 1,1 miljoen aandelen Robinhood

Het ARK Invest van CEO Cathie Wood, een groot voorstander van Bitcoin, is momenteel zeer actief aandelen van het handelsplatform Robinhood aan het kopen. Robinhood is een platform waarop investeerders aandelen kunnen kopen, maar ook Bitcoin en andere crypto.

Op 8 november kocht ARK 1,1 miljoen aandelen in Robinhood voor ongeveer 9,5 miljoen dollar.

Groot vertrouwen in Robinhood

ARK Invest toont hiermee een gigantisch vertrouwen in Robinhood, maar indirect ook in Bitcoin en crypto; omdat deze assets een belangrijke rol vertegenwoordigen op het handelsplatform.

De aankopen van ARK Invest werden verdeeld over drie exchange-traded funds (ETFs) van de handelsfirma, namelijk de ARK Innovation ETF (ARKK), de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

ARKK mocht met 888.500 stuks de meeste aandelen in Robinhood verwelkomen, terwijl ARKW en ARKF het met respectievelijk 152.849 en 99.696 stuks moesten doen.

De mega aankoop volgt op enkele kleinere aankopen van ARK van eind oktober, waarbij het voor ARKW 197.285 en 259.628 stuks kocht; verdeeld over twee dagen.

Robinhood aandeel presteert niet overtuigend

Overigens zijn de prestaties van Robinhood in 2023 allerminst overtuigend te noemen. Zo steeg het aandeel vanaf het begin van het jaar gemeten met ongeveer 4,5 procent.

Dat zijn geen cijfers waar investeerders op dit moment heel vrolijk van worden, zeker als je het vergelijkt met Bitcoin, dat vanaf het begin van het jaar gemeten met ruim 100 procent omhoog is geschoten.

Ook andere Bitcoin-gerelateerde aandelen als Coinbase en bijvoorbeeld Bitcoin miners doen het een stuk beter dan het Robinhood van CEO Vlad Tenev.

Dat neemt niet weg dat het aandelenplatform later in het jaar of in 2024 nog interessante dingen kan laten zien. Het kan juist een strategie zijn om aandelen te kopen van partijen die een beetje achterblijven, in de hoop dat ze een inhaalslag kunnen maken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers