Bitcoin, prijs
Bitcoin, Blockchain

Ark zegt dat Bitcoin en crypto in 2030 25 biljoen dollar waard zullen zijn

In een opmerkelijke voorspelling benadrukt Cathie Wood, CEO van het wereldwijde beleggingsbeheerbedrijf ARK Invest, dat de waarde van de Bitcoin (BTC)- en cryptocurrency-sector in de komende 7 jaar mogelijk een kwart biljoen zou kunnen bereiken. Wood wijst op de opmerkelijke groei van de sector en de toenemende acceptatie ervan als drijvende krachten achter deze voorspelde waardestijging.

Wood reageerde op Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF)-aanvragen en het crypto-ecosysteem door te voorspellen dat dit tegen 2030 een waarde van 25 biljoen dollar zou kunnen hebben. Tijdens een interview met CNBC-journalisten op de ‘Squawk Box’-show op 14 november, deelde ze haar verwachtingen met betrekking tot de opmerkelijke groei van de markt.

Wood benadrukte dat traditionele markten getuige zijn van wat Larry Fink als een ‘vlucht naar kwaliteit’ beschrijft, of zoals ARK Invest het noemt, een ‘vlucht naar veiligheid’. Ze legde uit dat deze trend richting de cryptocurrency-sfeer gaat, aangezien Bitcoin geen tegenpartijrisico met zich meebrengt en zich krachtig heeft getoond tegenover de banksector.

Kijk naar wat er gebeurde tijdens de regionale bankencrisis. Bitcoin ging van $19.000 naar bijna $30.000 terwijl de KRE, de regionale bankindex, implodeerde. Als je vandaag naar de bankaandelenindex kijkt, is deze weer dichtbij het niveau van maart.

Wood benadrukte eveneens dat het succes van het vlaggenschip van gedecentraliseerde financiering (DeFi) zal aanhouden omdat “de meerderheid van de mensen inziet dat Bitcoin een geldrevolutie teweegbrengt. Dit vertegenwoordigt het allereerste wereldwijde, particuliere – en dus vrij van overheidscontrole – digitale, zeer essentiële, op regels gebaseerde monetaire systeem in de geschiedenis.”

Bitcoin prijs

Ondertussen bevindt de prijs van Bitcoin zich momenteel op circa $36.500, wat een daling van 1,10% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Desondanks behoudt het eerste crypto-activum nog steeds een winst van 5,08% in de afgelopen zeven dagen en een indrukwekkende vooruitgang van 35,96% gedurende de afgelopen maand.

Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie van de crypto-industrie $1,39 biljoen. Hoewel er een lichte daling van 1,56% in de afgelopen dag is opgetreden, toont dit nog steeds een groei van meer dan 30% in de afgelopen maand en een opmerkelijke stijging van 65,48% in het afgelopen jaar. Deze gegevens zijn afkomstig van het cryptomonitoringplatform CoinMarketCap en zijn op 14 november verzameld.

Wood bevindt zich niet alleen in haar optimistische voorspellingen voor de Bitcoin-prijs tegen 2030, waarin zij $1 miljoen heeft vastgesteld. Mike Novogratz, CEO van crypto-investeringsmaatschappij Galaxy Digital, deelt een vergelijkbaar geloof en voorspelt dat Bitcoin de komende vijf jaar ongetwijfeld zelfs $500.000 zal bereiken. Het is echter nog maar afwachten of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, maar desondanks is dat een mooie voorspelling.

Blockchain nieuws

Cryptofonds ter waarde van $500 miljoen kijkt naar Animoca Brands en Chainalysis
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Nvidia kondigt uitbreiding partnerschappen en vestiging in Vietnam aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%