Blockchain

Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken

In het Arkansas State House zijn onlangs 2 wetsvoorstellen aangenomen die beperkingen kunnen opleggen aan de mining van cryptocurrencies binnen de staat. Deze voorstellen zijn nog niet omgezet in wetgeving, maar zetten de deur open voor verdere discussies die tot nieuwe regels kunnen leiden.

Wetsvoorstellen richten op diverse zorgen

De aangenomen wetsvoorstellen richten zich op diverse zorgen, zoals geluidsoverlast, buitenlands eigendom en de afstand van crypto-miningfaciliteiten tot woongebieden. Deze kwesties kwamen aan bod tijdens een hoorzitting in de Senaat op 17 april.

De actie in het Huis van Afgevaardigden, waar twee van de acht voorgestelde wetsvoorstellen werden goedgekeurd, volgde op een bescheidener succes in de Senaat, die eerder slechts één gerelateerd voorstel goedkeurde. Nu wordt verder overleg gevoerd over Wet 851, die mogelijk aanzienlijke wijzigingen zal ondergaan.

Eén van de voorstellen, de Arkansas Data Centers Act van 2023, beoogt specifieke regels te stellen voor de Bitcoin mining-industrie. De wet zou miners moeten beschermen tegen discriminerende regelgeving en onrechtvaardige belastingen.

Cryptomining staat onder vuur

De cryptomining-industrie, bekend om haar energie-intensieve processen en het daarmee gepaard gaande elektrisch afval, blijft wereldwijd onder vuur liggen. Experts stellen dat de industrie jaarlijks meer dan 77 kiloton aan elektrisch afval produceert.

Ook internationaal zijn er ontwikkelingen. In Paraguay hebben wetgevers een wetsvoorstel ingediend dat cryptomining tijdelijk wil verbieden, vanwege zorgen over illegale minen die stroom stelen. Deze wetgeving zou alle activiteiten omtrent het creëren, behouden, opslaan en handelen in cryptocurrencies verbieden.

De discussie in Paraguay heeft echter een wending genomen, waarbij nu wordt overwogen om overtollige energie van de Itaipu-waterkrachtcentrale aan miners te verkopen, ondanks de eerder voorgestelde beperkingen.

Intussen staat de cryptomarkt onder druk vanwege de aanstaande halvering van Bitcoin, wat volgens Markus Thielen van 10x Research kan leiden tot een verkoopgolf van $5 miljard aan Bitcoin door miners in de komende maanden. Thielen waarschuwt dat de cryptomarkten wellicht een uitdagende periode tegemoet gaan tijdens een zogenaamde ‘zomerpauze’.

Blockchain nieuws

Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Web3-spellen moeten overstappen op ‘play AND earn’ om meer gebruikers aan te trekken
Cryptocurrency-industrie potentieel op koers om 1 miljard gebruikers te bereiken tegen 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’