Atari Machine
Blockchain

Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base

In een baanbrekende stap heeft AtariX, het Web3-initiatief van de iconische videogameontwikkelaar Atari, aangekondigd dat het zijn klassieke spellen naar de blockchain zal brengen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met Base, de Ethereum layer-2-schaalbare blockchain van Coinbase.

Samenwerking gelanceerd met arcadegame Asteroids

De samenwerking wordt gelanceerd met de tijdloze arcadegame Asteroids, een multidirectionele shooter die oorspronkelijk in 1979 werd uitgebracht. In deze game bestuurt de speler een ruimteschip en schiet hij op asteroïden terwijl hij deze ontwijkt.

Met dit nieuwe initiatief kunnen spelers wereldwijd strijden in een klassement en prijzen winnen, waaronder een Atari-cadeaubon ter waarde van $1.000 of circa €922. Atari maakt klassieke games speelbaar via een onchain-arcade op het Base-platform. Gebruikers moeten hun digitale wallet koppelen en een non-fungible token (NFT)-toegangspas aanschaffen om deel te nemen en hun scores op de blockchain vast te leggen.

Spelers kunnen maximaal 1.000 NFT-passen per wallet kopen, maar volgens de website beïnvloedt het bezitten van meerdere passen de scores in de game niet. De toegangspas kost 0,0015 Ethereum om te minen, wat neerkomt op ongeveer $5 of €4.61.

Alhoewel Asteroids gratis beschikbaar is op verschillende websites en retro-gamecompilaties, biedt het AtariX-platform een unieke ervaring door spelers tegen elkaar te laten strijden, prijzen te winnen en deel te nemen aan het bredere Atari-ecosysteem.

Niet eerste klassieke game op de blockchain

Dit initiatief is niet de eerste keer dat klassieke games naar de blockchain worden gebracht. Eerder dit jaar, op 8 januari, registreerden ontwikkelaars van de Bitcoin Ordinals-portfoliotracker Ninjalerts een Super Nintendo Entertainment System (SNES)-emulator op een satoshi, waardoor de community klassieke SNES-games op het Bitcoin-netwerk kon spelen.

Op 25 januari herhaalde een pseudonieme ontwikkelaar genaamd Mini Doge dit proces op het Dogecoin-netwerk met het Dogecoin Ordinals-protocol, waardoor de jaren ’90 first-person shooter Doom op de blockchain speelbaar werd.

Verder registreerde Ninjalerts op 22 februari een Nintendo 64-emulator op de Bitcoin-blockchain. CEO Trevor Owens van Ninjalerts vertelde aan Cointelegraph dat het plaatsen van game-emulators op Bitcoin deel uitmaakt van hun poging om bedreigde games te behouden. Owens gelooft dat er geen betere plek is om data te vereeuwigen dan op de Bitcoin-blockchain.

Met deze innovaties zet Atari een grote stap in de integratie van klassieke gaming en moderne blockchain-technologie, waardoor een nieuwe dimensie aan het spelplezier wordt toegevoegd.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?