Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Atari gaat naar Ethereum Layer 2 verhuizen

Atari, het populaire gamingbedrijf, heeft bekend gemaakt dat het met Polygon een samenwerking gestart is om NFT’s en andere tokenproducten naar Ethereum Layer 2 te krijgen.


Verhuizing naar Ethereum Layer 2

Door naar Ethereums Layer 2 te verhuizen, doet het gamingbedrijf een poging om zijn eigen Atari (ATRI)-token schaalbaarder te maken. Door de verhuizing wordt het eenvoudiger gemaakt om toegang te krijgen tot NFT’s en andere token gerelateerde producten van het bedrijf. Dit zou op zijn beurt weer positief moeten uitpakken voor het ATRI-token. Atari is verheugd over de samenwerking. De CEO van Atari, Frederic Chesnais, heeft het volgende gezegd over de samenwerking:

“Wij zijn enorm verheugd om onze samenwerking met Polygon aan te kondigen, wiens ETH Layer 2-oplossing ons in staat zal stellen onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden bij interactie met het Atari Token en onze blockchain-gerelateerde producten.”

Gezamenlijk zullen ze ook een NFT-miner lanceren gedurende de samenwerking met Polygon. Polygon levert op hun beurt een framework die fungeert als extra zijketen. Op deze manier kan Ethereum verder opgeschaald worden. Hiervoor draait Polygon Bridge zoals het framework heet een eigen Proof-of-Stake-mechanisme. Hierdoor wordt het mogelijk om snellere en tevens goedkopere transacties uit te voeren. Naar verluidt kan Polygon circa 65.000 transacties per blok verwerken.


Adoptie van Ethereum

Dit laat wederom zien dat Atari klaar is om cryptocurrencies zoals Ethereum zo snel mogelijk te adopteren. Het is dan ook niet de eerste keer dat het gamingbedrijf de crypto-markt betreden heeft. Eerder werd al bekend dat het bedrijf gebruik maakt van het Enjin-multiversum voor een reeks NFT’s. Nu breidt het bedrijf dit uit.

Afgelopen jaar heeft het bedrijf tevens zijn eigen token uitgebracht: ATRI. Dit is een ERC-20-token dat draait op de blockchain van Ethereum. ATRI heeft op dit moment een marktkapitalisatie van circa $62 miljoen.

Het gamingbedrijf is oorspronkelijk opgericht in 1972. Hiermee is het bedrijf een pionier geweest op het gebied van videogames. Waar het bedrijf tegenwoordig wellicht ingehaald is door een aantal andere videogamebedrijven, is het nog altijd een erg bekende en grote naam. Het is hiermee dan ook wellicht wel de eerste echt grote speler van de videogamesector die gokt op de toekomst van cryptocurrencies. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten