Bitcoin ATM / Geldautomaat
Bitcoin

Australië installeert meer Bitcoin-geldautomaten dan heel Azië

Met het op twee na grootste netwerk van Bitcoin-geldautomaten wereldwijd heeft Australië momenteel meer geïnstalleerde crypto-geldautomaten dan het hele Aziatische continent.

Consequent nieuwe geldautomaten toegevoegd

Australië heeft sinds het begin van 2023 hard gewerkt aan de installatie van crypto-geldautomaten en heeft hierdoor in januari de derde plaats bereikt, volgens gegevens afkomstig van Coin ATM Radar. Het land heeft consequent Bitcoin-geldautomaten toegevoegd in de afgelopen acht maanden, terwijl toonaangevende Europese landen en de Verenigde Staten in dezelfde periode juist een daling in het aantal ATM-installaties hebben gemeld.

In vergelijking met Azië, dat grote economieën zoals China, Japan, Singapore en India omvat, heeft Australië momenteel meer crypto-geldautomaten geïnstalleerd. Azië heeft 355 crypto-geldautomaten, wat slechts 1% vertegenwoordigt van het totale aantal crypto-geldautomaten wereldwijd, terwijl Australië na maanden van toevoegingen 364 crypto-geldautomaten heeft geregistreerd. Dit toont aan dat Australië vastberaden blijft om wegen voor fiat-naar-crypto-conversies te installeren.

Toch daling aantal crypto-geldautomaten wereldwijd

Terwijl Australië een enorme toename van crypto-geldautomaten laat zien, daalt het totale aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten wereldwijd redelijk consistent. In de eerste twee maanden van 2023 412 netto cryptocurrency-geldautomaten wereldwijd verminderd.

Gelekte interne documenten van het Australische ministerie van Financiën onthulden dat crypto-wetgeving in aantocht is. De Australische regering zal consultatiepapieren vrijgeven in het tweede kwartaal van 2023, wat lijkt te worden gebaseerd op het token mapping-consultatiedocument dat de basis vormt van de aankomende crypto-regelgeving.

Alhoewel de definitieve inzendingen bij het kabinet later in het jaar worden verwacht, betekent dit wel dat alle beslissingen over cryptowetgeving naar 2024 worden doorgeschoven.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken