Bitcoin ATM / Geldautomaat
Bitcoin

Australië installeert meer Bitcoin-geldautomaten dan heel Azië

Met het op twee na grootste netwerk van Bitcoin-geldautomaten wereldwijd heeft Australië momenteel meer geïnstalleerde crypto-geldautomaten dan het hele Aziatische continent.

Consequent nieuwe geldautomaten toegevoegd

Australië heeft sinds het begin van 2023 hard gewerkt aan de installatie van crypto-geldautomaten en heeft hierdoor in januari de derde plaats bereikt, volgens gegevens afkomstig van Coin ATM Radar. Het land heeft consequent Bitcoin-geldautomaten toegevoegd in de afgelopen acht maanden, terwijl toonaangevende Europese landen en de Verenigde Staten in dezelfde periode juist een daling in het aantal ATM-installaties hebben gemeld.

In vergelijking met Azië, dat grote economieën zoals China, Japan, Singapore en India omvat, heeft Australië momenteel meer crypto-geldautomaten geïnstalleerd. Azië heeft 355 crypto-geldautomaten, wat slechts 1% vertegenwoordigt van het totale aantal crypto-geldautomaten wereldwijd, terwijl Australië na maanden van toevoegingen 364 crypto-geldautomaten heeft geregistreerd. Dit toont aan dat Australië vastberaden blijft om wegen voor fiat-naar-crypto-conversies te installeren.

Toch daling aantal crypto-geldautomaten wereldwijd

Terwijl Australië een enorme toename van crypto-geldautomaten laat zien, daalt het totale aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten wereldwijd redelijk consistent. In de eerste twee maanden van 2023 412 netto cryptocurrency-geldautomaten wereldwijd verminderd.

Gelekte interne documenten van het Australische ministerie van Financiën onthulden dat crypto-wetgeving in aantocht is. De Australische regering zal consultatiepapieren vrijgeven in het tweede kwartaal van 2023, wat lijkt te worden gebaseerd op het token mapping-consultatiedocument dat de basis vormt van de aankomende crypto-regelgeving.

Alhoewel de definitieve inzendingen bij het kabinet later in het jaar worden verwacht, betekent dit wel dat alle beslissingen over cryptowetgeving naar 2024 worden doorgeschoven.

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli