australië
Blockchain

Australië’s grootste pensioenfonds zet gigantisch in op AI

Het grootste pensioenfonds van Australië, genaamd AustralianSuper, is van plan om 1,6 miljard dollar te investeren in Vantage Data Centers; wat belangrijke infrastructuur voor kunstmatige intelligentie (AI) is. Vantage Data Centers kent momenteel een waardering van 11 miljard dollar en is van plan om twee nieuwe datacenters te bouwen in Londen, waar ongeveer 804 miljoen dollar aan kapitaal voor nodig is.

Steeds meer bedrijven zetten in op AI, omdat men voorspelt dat de markt in 2030 al 2 biljoen dollar waard moet zijn

Investering voor de lange termijn

Het plan van AustralianSuper is om door de jaren heen te blijven investeren in Vantage EMEA. “Wij verwachten dat Vantage EMEA meer kapitaal nodig heeft van ons. Het bedrijf is dan ook van plan om nog jaren te investeren in dit platform”, aldus Nik Kemp, een bestuurder van AustralianSuper.

Dat het zomaar een goed idee kan zijn om dat te doen, blijkt wel uit de bovenstaande grafiek van Statista; waarin de toekomst van kunstmatige intelligentie heel veelbelovend lijkt.

Met een market cap van 2 biljoen dollar in 2030 zou de volledige markt voor kunstmatige intelligentie ongeveer viermaal zo groot zijn als Bitcoin op dit moment is. Bitcoin kent momenteel een market cap van ongeveer 500 miljard dollar.

Bitcoin en kunstmatige intelligentie

Cathie Wood van ARK Invest verwacht veel van de combinatie van Bitcoin en kunstmatige intelligentie. In de onderstaande video leggen Cathie Wood en anderen van ARK Invest uit waarom de combinatie van Bitcoin en kunstmatige intelligentie in potentie zo krachtig is.

De titel van de podcast is niet voor niets “Waarom Bitcoin de valuta voor kunstmatige intelligentie is.” We moeten uiteraard nog maar zien of die voorspelling uitkomt, maar veelbelovend is het zeker.

ARK Invest is immers geen kleine speler binnen de financiële wereld, al worden ze niet door iedereen serieus genomen. Dat komt omdat ARK Invest volgens sommigen iets te optimistisch is over technologie en de toekomst daarvan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Bescherm jezelf tegen online bedreigingen met CyberGhostVPN
Mark Zuckerberg en Lex Fridman Houden Gesprek in de Metaverse: Een Doorbraak in Realistische Avatartechnologie
Gemiddelde salaris Web3-ontwikkelaar op $128.000 in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43