bafin atm
Regulatie

BaFin legt beslag op 13 illegale Bitcoin-geldautomaten

De Duitse financiële toezichthouder BaFin heeft beslag gelegd op 13 Bitcoin- en cryptogeldautomaten met een totale waarde van 250.000 euro, vanwege vermoedens dat deze zonder de vereiste vergunning opereerden.

De autoriteiten beschuldigen de exploitanten van mogelijke betrokkenheid bij het witwassen van geld, wat de spanningen tussen cryptogebruikers en de traditionele bankensector verder doet oplopen.

Exploiteren valt onder bankdiensten

Volgens BaFin valt het exploiteren van deze automaten onder bankdiensten, waarvoor een officiële vergunning noodzakelijk is. In het verleden hebben soortgelijke beschuldigingen tegen cryptomakelaars geleid tot aanklachten, vooral wanneer deze niet voldoen aan de regels voor registratie van hun activiteiten.

Bij de verkoop van Bitcoin via een geldautomaat wordt de transactie doorgaans doorverwezen naar een uitwisselingsplatform, waar deze vervolgens wordt verwerkt. De geldautomaat fungeert daarbij als een tussenpersoon, wat gebruikers veel tijd en moeite bespaart in vergelijking met het handmatig handelen op een platform. Bij bepaalde automaten, zoals die van Bitomat, vindt de transactie echter direct plaats zonder tussenkomst van een uitwisselingsplatform.

De commissies voor het gebruik van deze automaten variëren afhankelijk van marktomstandigheden en de beschikbaarheid van liquiditeiten. Deze tarieven zijn doorgaans hoger dan die van digitale platforms, mede vanwege de fysieke onderhoudskosten van de machines. Daarnaast zijn er limieten vastgesteld voor het bedrag dat een persoon binnen 30 dagen kan uitwisselen.

Regulatie nieuws

Robert Kiyosaki waarschuwt: Nieuwe bankencrisis dreigt door falende obligatiemarkt
Afkoelende inflatie in VS vergroot kans op renteverlaging, positief voor cryptomarkt
Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag