Bank of England
Blockchain

Bank of England onderzoekt Distributed Ledger-technologie en CBDC’s

De Bank of England heeft aangekondigd dat zij een reeks experimenten zal uitvoeren met distributed ledger-technologie en wholesale centrale bank digitale valuta (CBDC’s) om hun impact op het veranderende betalingslandschap te beoordelen.

Deze stap is bedoeld om de snelle ontwikkelingen in geld- en betalingstechnologieën aan te pakken, zoals beschreven in een recent discussiestuk vrijgegeven door gouverneur Andrew Bailey.

The Bank of England’s approach to innovation in money and payments

Het document, getiteld “The Bank of England’s approach to innovation in money and payments”, onderstreept dat innovaties in geld en betalingen, inclusief distributed ledger-technologie en tokenisatie, zowel kansen als risico’s met zich meebrengen. Bailey benadrukte in zijn opmerkingen dat deze innovaties onlosmakelijk verbonden zijn met de doelen die centrale banken nastreven. Hij stelde: “Het begrijpen van deze innovaties, je erop voorbereiden en hun acceptatie op een veilige manier ondersteunen, zijn essentieel voor onze doelen.”

In tegenstelling tot retail CBDC’s, die bedoeld zijn voor het grote publiek, zijn wholesale CBDC’s digitale versies van de nationale valuta die exclusief bedoeld zijn voor financiële instellingen. Deze digitale valuta’s zijn ontworpen om transacties tussen banken en andere financiële entiteiten te stroomlijnen, waardoor zowel de snelheid als de veiligheid van grootschalige transacties en afwikkelingen wordt verbeterd.

De centrale bank erkent de uitdaging van interoperabiliteit, wat inhoudt dat verschillende rechtsgebieden nieuwe systemen kunnen ontwikkelen die mogelijk niet effectief met elkaar samenwerken. Om dit probleem aan te pakken, wil de Bank of England een “synchronisatie-interface” ontwikkelen. Deze tool zou het mogelijk maken om een activum van de ene partij naar de andere over te dragen op een extern platform, waarbij het contante deel van de transactie plaatsvindt op het realtime bruto-afwikkelingsplatform.

Diverse use cases worden geplant

Om haar positie in de wereldwijde centrale bankarena te behouden, plant de Bank of England diverse use cases, functionaliteiten en ontwerpen voor wholesale CBDC’s en hun synchronisatie te testen.

Alhoewel er geen specifieke tijdlijnen voor deze experimenten zijn vrijgegeven, nodigt de bank het publiek uit om feedback te geven op haar voorgestelde aanpak. Reacties kunnen tot eind oktober worden ingediend.

In juni publiceerde de Bank for International Settlements (BIS) een rapport waaruit bleek dat een grote meerderheid van de centrale banken wereldwijd op de middellange termijn geen retail CBDC’s wil uitgeven. Slechts 12% van de respondenten gaf aan dit te overwegen. Het BIS-rapport gaf ook aan dat de kans groter is dat er binnen de komende zes jaar wholesale CBDC’s worden uitgegeven, met de potentie dat er “tegen het einde van dit decennium” negen van dergelijke valuta’s in omloop zullen zijn.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom