Goldman sachs
Bitcoin

Bankgigant Goldman Sachs wil crypto-bedrijven overnemen

Het grote Goldman Sachs uit Amerika wil voor tientallen miljoenen crypto-bedrijven overnemen. Volgens de zakenbank heeft de industrie een grote behoefte aan betrouwbare en gevestigde namen. De bankiers van Goldman Sachs zien de implosie van FTX als een kans om goedkoop toe te slaan op de markt.

“We zien enkele interessante kansen”

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat blijkt wel weer uit de manier waarop Goldman Sachs momenteel als een aasgier boven de markt circuleert. “We zien enkele interessante kansen die op dit moment een veel redelijkere prijs hebben”, aldus Matthew McDermott, het hoofd van digitale assets van Goldman Sachs.

Het fiasco bij FTX maakt volgens de zakenbank duidelijk dat vertrouwen een belangrijk aspect wordt binnen de industrie. Als je zelfs de grote jongens als FTX niet kunt vertrouwen, dan biedt dat mogelijkheden voor een gerenommeerde naam als Goldman Sachs.

Waar Bitcoin in 2009 geboren is, bestaat Goldman Sachs al sinds 1869. Die geschiedenis van 153 schept in zekere zin het vertrouwen dat de industrie nu nodig lijkt te hebben. Dat maakt het voor Goldman Sachs interessant om zich in de crypto-wereld te mengen. Geen enkel crypto-bedrijf kan tegen de rijke geschiedenis van Goldman Sachs op.

Bitcoin koers van 100.000 dollar

Niet iedere bankier binnen Goldman Sachs zal het ermee eens zijn, maar in januari 2022 voorspelde de zakenbank een Bitcoin koers van 100.000 dollar. Die koers zou Bitcoin volgens de bankgigant binnen 5 jaar kunnen bereiken. Dat lijkt nu allemaal ver weg, maar als je al wat langer meeloopt binnen de industrie, dan weet je dat zaken snel kunnen veranderen als het over Bitcoin gaat.

Het is dus duidelijk dat er mensen binnen de bank zijn die Bitcoin een grote toekomst toedichten. Nu de crypto-winter zijn donkerste punt bereikt, lijkt de zakenbank zijn kans schoon te zien en gaat het met miljoenen strooien. Het is een strategie die past bij de ervaring van de bankiers van Goldman Sachs. Wachten tot het spreekwoordelijke bloed door de straten klotst en juist op dat moment inkopen doen.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?