Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stabiel rond 17.000 dollar, is de bodem bereikt?

De Bitcoin koers laat behoorlijk wat weerstand zien rond de 17.000 dollar. Dat wordt bevestigd in de on-chain data van Glassnode. Daaruit blijkt dat verschillende indicatoren een afname van de kans op scherpe dalingen laten zien.

De implosie van FTX

Het faillissement van FTX veroorzaakte een historische verkoopgolf waarin 4,4 miljard dollar aan verliezen gerealiseerd werden. Door naar het gewogen gemiddelde van gerealiseerde verliezen te kijken, kunnen de analisten van Glassnode zeggen dat de on-chain verliezen afnemen.

bitcoin realized P/L

Volgens Glassnode bereikte Bitcoin een all-time low in de gerealiseerde verliezen versus verliezen verhouding. Richting het einde van de laatste bearmarkt lag deze verhouding op ongeveer hetzelfde niveau. Dat geeft hoop op een mogelijke bodem.

Gerealiseerde market cap

Een andere on-chain statistiek die hoop geeft is de Realized Cap. Dit is de market cap op basis van de gemiddelde verkoopprijs van alle Bitcoin. Die is inmiddels weer op het niveau van mei 2021 terechtgekomen. Opvallend is dat de Bitcoin koers destijds een stuk hoger stond dan nu. Dat is waar de Realized Cap een interessante manier is om de market cap te meten.

Het is ook een goede manier om de uitstroom van kapitaal te meten. Vanaf de top is de Realized Cap deze cyclus 17,0 procent verloren. De cyclus van 2010-11 zag een uitstroom van 24 procent vanaf de piek, in 2014-15 ging het om 14 procent en 2017-18 om 16,5 procent. Daarmee ligt de 17,0 procent van deze cyclus het dichtste bij 2017-18.

fases bitcoin realized cap

Volgens Glassnode is de cyclus van 2017-18 ook het beste te vergelijken met de huidige cyclus qua volwassenheid. Alles bij elkaar bestaat er een kans dat we op of rond de bodem zijn. Het sentiment beweegt langzaam weer de goede kant op, maar dat garandeert natuurlijk niets. Om de beer echt te verslaan moet Bitcoin vanaf hier nog flink stijgen. 

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten