Bayern München heeft digitale token aangekondigd

De Duitse voetbalclub FC Bayern München heeft aangekondigd dat het een digitale token wil lanceren. Hiermee is de voetbalclub van plan om de betrokkenheid van haar fans te vergroten.


Verzamelobjecten

Met de digitale token is de voetbalclub van plan om verzamelobjecten te creëren. Deze objecten zullen in de vorm van digitale spelerskaarten worden ontwikkeld. De selectie van deze spelers wordt erg breed: van spelers van vroeger tot aan nu.

Naar verluidt zal er een fantasy-league-achtige competitie worden opgestart. Hierdoor kunnen fans virtuele squads bouwen en hiermee tegen elkaar strijden. De resultaten die hieruit komen zijn afgeleid op diverse kenmerken als huidige vorm en historische gegevens. Het is nog niet bekend of er een prijzenpot zal worden gekoppeld aan deze competitie.


Voetbalclubs en digitale tokens

Steeds meer voetbalclubs ontwikkelen de afgelopen periode hun eigen digitale tokens. Het lijkt hiermee dat zij de trend vormen om getokeniseerde verzamelobjecten te creëren en te verkopen.

Zo hebben diverse voetbalclubs als Everton, Paris Saint-Germain, Juventus en meer al laten weten dat zij met een dergelijk systeem bezig te zijn.


 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken