Blockchain,, Trending

Everton FC tekent eToro als officiële handelspartner

Het Britse voetbalteam uit de Premier League, Everton FC, heeft een deal gesloten met het crypto-handelsplatform eToro.


Officiële online handelspartner

Volgens de voetbalclub is eToro vanaf heden de officiële online handelspartner. De voetbalclub zal advertenties gaan verzorgen voor het handelsplatform via zijn marketingactiva en tijdens zijn thuiswedstrijden. Everton’s commerciële directeur is erg enthousiast om de blockchain-technologie ook naar het voetbal te brengen.


Het platform van eToro

Naast Everton, doet eToro goede zaken. Zo heeft het bedrijf naar verluidt met 6 clubs binnen de Premier League een samenwerkingscontract voor minimaal één seizoen. eToro ondersteunt investeringen in zowel aandelen en grondstoffen, als in cryptocurrency.

Eerder dit jaar lanceerde eToro ook zijn professionele handelsplatform, gericht op professionele handelaren. Deze exchange is naar verluidt volledig gereguleerd. Professionele handelaren kunnen hier terecht voor de handel in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Dash, Litecoin (LTC) en Ripple (XRP). Hiernaast zijn er 8 diverse stablecoins te vinden op het platform, die gekoppeld zijn aan 8 verschillende nationale fiat-valuta’s.


Crypto in voetbal

Cryptocurrency als geheel wordt steeds vaker in verband gebracht met voetbal. Zo laat Juventus bijvoorbeeld zijn eigen crypto-token ontwikkelen, terwijl SL Benfica zijn klanten laat betalen in cryptocurrency. Ook PSG is van plan om zijn eigen token te lanceren.