Voetbalclub SL Benfica laat klanten betalen met cryptocurrency

De Portugese voetbalclub SL Benfica accepteert vanaf heden cryptocurrency als betaling voor merchandise en tickets.


Utrust

Om de nieuwe betaalmethode aan te bieden werkt de voetbalclub naar verluidt samen met de cryptocurrency-service provider Utrust. Zij maken het mogelijk voor fans om te betalen met zowel de top cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als hun eigen Utrust native token; de UTK.

Utrust heeft een direct fiat-naar-crypto en crypto-naar-fiat conversie, waardoor de voetbalclub zijn inkomsten gewoon in contanten gestort krijgt. Hierdoor probeert de club de volatiliteit van cryptocurrencies te vermijden.


Veel fans

Op het moment van dit artikel heeft de voetbalclub ongeveer 6 miljoen fans op hun social media kanalen, met ongeveer dubbel dit aantal aan totale fans wereldwijd. Het doel van de club is om dit aantal te laten groeien. De club is van mening dat het toevoegen van cryptocurrency als betaalmethode hier een goede optie voor is. Dit komt omdat klanten hierdoor altijd de goedkoopste, veiligste en snelste optie krijgen voor online transacties. De voetbalclub adopteert naar verluidt graag dit soort innovaties.


Niet de enige club

Alhoewel het een goed teken is dat de voetbalclub cryptocurrency accepteert als betaalmethode, is het niet de eerste. Eerder hebben al diverse andere clubs laten weten dat zij cryptocurrency zullen gaan omarmen. Zo hebben bijvoorbeeld Juventus en Paris Saint-Germain laten weten dat zij een eigen cryptocurrency op de markt willen brengen. Hiernaast hebben ook andere teams al laten weten een zelfde soort plan te hebben.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken