Sorry We Are Closed
Exchange

Belgische Bit4You schort activiteiten op

Bit4You, een Belgische handelsplatform voor cryptocurrencies, heeft alle activiteiten gestaakt, inclusief opnames, vanwege een onderzoek naar insolventie van één van zijn belangrijkste partners.

Noodzakelijke Maatregel

In een blogpost heeft het bedrijf uitgelegd dat het bevriezen van activiteiten een noodzakelijke maatregel was om gebruikers van het platform te beschermen. Het bedrijf verwees daarbij naar regelgeving tegen CoinLoan, een samenwerkende cryptocurrency-leendienst gevestigd in Estland. Ze zeiden het volgende:

Wij willen u graag informeren dat we onlangs hebben vernomen dat een van onze grootste dienstverleners, het in Estland gevestigde CoinLoan, niet langer de vereiste registratie als bewaarder van virtuele valuta had.

Op 24 april hebben de regelgevende autoriteiten in Estland een stoporder uitgevaardigd tegen CoinLoan, waardoor het verboden is om activa te verwerken of vrij te geven zonder uitdrukkelijke toestemming van een aangestelde “tijdelijke insolventiefunctionaris”. Hierdoor kan het platform geen activa verplaatsen, vrijgeven, verwijderen of transacties verwerken zonder dergelijke toestemming.

Geen aanwijzing dat fondsen niet teruggevorderd kunnen worden

Vanaf 26 april beweert Bit4You dat het “geen aanwijzingen heeft dat virtuele valuta’s namens onze klanten bij CoinLoan niet kunnen worden teruggevorderd.”

In een andere blogpost, aangehaald door het Bit4You-team in hun aankondiging, stelt CoinLoan dat het bedrijf gelooft dat het in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen:

Ons juridische team heeft voldoende argumenten aangedragen om te bewijzen dat CoinLoan in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen. De aanstelling van de interim-curator lijkt voor de rechter de gemakkelijkste manier om tot een oplossing te komen door een onafhankelijke derde de financiële situatie van de onderneming te laten controleren.

De post merkt ook op dat de actie van de Estse rechtbank “onverwacht” was en onmiddellijk gevolgen had.

Meer dan €3.6 miljoen euro van Bit4You-gebruikers momenteel vergrendeld

Op dit moment bevinden zich meer dan 145 Bitcoin (BTC), ter waarde van meer dan $4/€3,64 miljoen op het moment van publicatie van dit artikel, onder de huidige lijst van Bit4You-gebruikers- en bedrijfsactiva die zijn vergrendeld door de CoinLoan opschorting order. Volgens de blogpost van het bedrijf vertegenwoordigt dit meer dan 81% van de totale BTC-activa van de organisatie.

Hiernaast zijn er ook 638.630 Cardano (ADA), 1.247.519 XRP, 1.097 Ethereum (ETH) en diverse andere tokens bevroren.

CoinLoan heeft aangegeven van plan te zijn om in beroep te gaan tegen de beslissing, maar benadrukt dat het momenteel moet voldoen aan het stopzettingsbevel van de Estse rechtbank.

Exchange nieuws

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen