Changpeng Zhao (CZ)
Binance, Exchange

Binance CEO Changpeng Zhao deelt zijn visie over fiatgeld

Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao is van mening dat fiatgeld waarschijnlijk nog lang een belangrijk element in de financiële sector zal vormen. Dat is natuurlijk een uitspraak die haaks staat op de fundamenten van de crypto-industrie. Bitcoin is uiteindelijk gebouwd om fiatgeld te vervangen, maar volgens Changpeng Zhao is dat helemaal niet realistisch.

Het standpunt van CZ

Dit standpunt van CZ plaatst hem in tegenstelling tot prominente figuren binnen de cryptocurrency-industrie. Om zijn overtuiging te verduidelijken, gebruikte hij een vergelijking met de ontwikkeling van basisproducten om aan te tonen waarom fiatvaluta standhoudt te midden van de opkomst van crypto.

Hij verklaarde: “Fiat zal niet snel verdwijnen. Denk aan de stropdas, die oorspronkelijk werd gebruikt als servet. Crypto zal de markt weliswaar uitbreiden, maar fiat zal blijven bestaan.”

CZ benadrukte tevens dat de groeiende populariteit van servetten het gebruik van stropdassen niet volledig heeft doen verdwijnen. Hij merkte op: “Misschien is mijn punt niet helemaal helder geformuleerd, maar stropdassen zijn nog steeds aanwezig en worden nog steeds als ‘populair’ beschouwd. Servetten hebben de stropdas niet verdrongen.”

Hoewel enkele gebruikers op X het met CZ eens waren, was er ook een gebruiker die instemde maar opmerkte dat fiatvaluta wel degelijk snel aan waarde kan verliezen.

Vermogen van CZ duikt naar beneden

Op 27 oktober werd de aandacht gevestigd op een opvallende daling van de vermogenswaarde van CZ te midden van de aanhoudende crypto-winter.

De vermogenswaarde van CZ is drastisch afgenomen tot $17,2 miljard, wat een opvallend contract vormt met zijn hoogtepunt van $96 miljard in januari 2022.

Exchange nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
FTX bereikt schikking over $600 miljoen aan Robinhood-aandelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt