Binance Exchange
Exchange

Binance keert terug naar Zuid-Korea via de Gopax crypto-exchange

De populaire cryptocurrency exchange Binance maakt wederom een terugkeer naar Zuid-Korea. Dit keer via een overname van de lokale crypto-exchange genaamd Gopax.

Meerderheidsbelang verworven

Er heerst al een tijdje een beetje onrust bij de crypto-exchange Gopax. Binance heeft nu een meerderheidsbelang verworven in deze Zuid-Koreaanse crypto-exchange, waardoor ze meteen weer de Zuid-Koreaanse markt betreden. Binance is ongeveer 2 jaar weggeweest van deze markt.

Binance zou tevens een betekenisvolle aandelenpositie verworven hebben. De specifieke voorwaarden die met de deal betrokken zijn, zijn helaas niet bekend gemaakt.

De financiering voor de transactie bleek afkomstig te zijn van een door Finance geïnitieerd investeringsproject dat bekend staat als het ‘Industry Recovery Initiative’. Binance heeft hier naar verluidt $1 miljard aan toegezegd.

Problemen bij Gopax

Gopax heeft al langere tijd enige problemen. In november van afgelopen jaar moest het opnames van bepaalde producten stopzetten, toen de FTX-exchange ook instortte. Binance wil nieuw kapitaal in de exchange steken, waarmee de opnames van klanten weer mogelijk worden gemaakt. Binance vulde dit aan door het volgende te zeggen:

De fundamentele strekking van deze deal was om klanten te ondersteunen en ervoor te zorgen dat klanten die hun activa willen opnemen, de mogelijkheid hebben om dit te doen.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?