Binance Exchange Bitcoin (BTC)
Regulatie

Binance onderzocht voor vermeende illegale operaties in de Filipijnen

In de Filipijnen wordt Binance naar verluidt onderzocht voor vermeende illegale operaties. Hiermee worden de inspanningen voor het handhaven van regels in het land verhoogd.

Mogelijk geen goedkeuring van bevoegde autoriteiten

Binance is al enkele jaren actief in de Filipijnen, mogelijk zonder goedkeuring van de bevoegde autoriteiten. Hier zou een twaalf pagina-tellende klacht voor zijn ingediend bij de Securities & Exchange Commission van de Filipijnen.

De populaire cryptocurrency exchange wordt onder andere beschuldigd van het niet hebben van een kantoor in Manilla en alleen externe bedrijven gebruikt voor zijn technische- en klantondersteuningsdiensten.

Gewetenloze Online Leendienst

In de aanklacht wordt gevraagd om de “gewetenloze online leendiensten” van het bedrijf te verbieden. Het zou op dezelfde manier hetzelfde moeten doen voor niet-geregistreerde en niet-gereguleerde cryptocurrency-exchanges in het land.

Hiernaast worden diverse andere functies aan zoals spothandel, margehandel, futurescontracten, opties, cryptoleningen en Peer-to-Peer (P2P) handel. De aanklager zei als slot het volgende:

Wij zijn van mening dat deze producten het karakter hebben van effecten, die volgens de SEC-regels niet mogen worden verkocht of aangeboden voor of distributie binnen de Filipijnen zonder een registratieverklaring die naar behoren is ingediend bij en goedgekeurd door de SEC.

Regulatie nieuws

FBI ontmantelt grootschalige cryptofraude
Nigeria versterkt de naira onder Tinubu’s beleid: grote uitdagingen blijven ondanks hervormingen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk