Binance Crypto Exchange
Binance, Exchange

Binance verkocht USDC voor BTC en ETH na ineenstorting van Silvergate Bank

Op 1 augustus heeft de populaire cryptocurrency-exchange Binance haar meest recente Proof-of-Reserves (PoR) vrijgegeven. Deze PoR’s verschaffen duidelijkheid over de crypto-reserves van het platform.

Desondanks heeft de verplaatsing van de USD-coinreserves tijdens de Silvergate-inzinking de interesse van velen gewekt en heeft dit onderwerp op X (voorheen Twitter) geleid tot discussie.

Solide financiële positie Binance

Ondanks dat het rapport een solide financiële positie voor Binance presenteert, waren de verschuivingen in de USDC-reserves na de ineenstorting van Silvergate en de ontkoppeling van de stablecoin de voornaamste onderwerpen van discussie. Uit het eerder genoemde rapport blijkt dat het saldo van USDC bij Binance is gedaald van $3,4 miljard op 1 maart naar $23,9 miljoen op 1 mei.

Binance startte in september intern met het omzetten van USDC van klanten naar Binance USD, maar op dat moment hield het ook een aanzienlijk bedrag aan USDC in zijn reserves. Gegevens van de blockchain suggereren dat Binance kort na de ineenstorting van Silvergate op 12 maart is begonnen met het omzetten van zijn USDC-reserves in Bitcoin en Ethereum.

PoR_Binance

Zo’n 100.000 BTC & 550.000 ETH verworven

De on-chain analist op Twitter’s, Aleksandar Djakovic, merkte op dat Binance tussen 12 maart en 1 mei ongeveer 100.000 BTC en 550.000 ETH verwierf, wat in totaal neerkwam op ongeveer $3,5 miljard; hetzelfde bedrag als het surplus aan USDC dat ze hadden.

De openbaring over de USDC-reserves van Binance heeft veel aandacht gekregen, vooral nadat Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, tijdens de Q2-inkomstenvergadering van het bedrijf een grapje maakte dat Binance USDC had omgewisseld voor een andere stablecoin.

Proof-of-Reserves (PoR) zijn een populaire manier geworden voor crypto-exchanges om hun bezittingen te bevestigen en dit publiekelijk te delen als een vorm van transparantie, vooral na de ineenstorting van de FTX-crypto-exchange.

De vraag naar meer transparantie groeide in het crypto-ecosysteem nadat FTX problemen ondervond, ondanks beweringen van de oprichters dat de financiële situatie in balans was tot aan de ineenstorting in november 2022.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?