Binance Logo
Binance, Exchange

Binance verliest binnenkort steun van zijn euro-bankierpartner

Binance heeft gebruikers op de hoogte gesteld dat haar huidige partner voor eurobankieren, Paysafe Payment Solutions, niet langer de uitwisseling zal ondersteunen. Volgens e-mails die door Binance aan klanten zijn verzonden, zal de ondersteuning voor euro’s via Paysafe na 25 september 2023 worden stopgezet.

Wisselen naar andere provider

Binance heeft aangekondigd dat ze overstappen naar een nieuwe serviceprovider voor euro-stortingen en -opnames via SEPA-bankoverschrijving, maar heeft geen specifieke naam genoemd van de nieuwe aanbieder. Dit laatste werd tevens op Twitter bevestigd.

Eén van de grootste veranderingen voor Binance-gebruikers hierbij zal zijn dat ze de bankgegevens moeten bijwerken die momenteel worden gebruikt om geld op hun Binance-account te storten. Ook zullen ze uiteraard een nieuwe set voorwaarden moeten accepteren vanwege deze zet.

Aankondiging niet gerelateerd aan vertrek uit diverse landen

Binance heeft bevestigd dat tot die tijd alle bestaande methoden voor het storten en opnemen van andere fiat-valuta’s, evenals het kopen en verkopen van crypto op Binance.com, “ongewijzigd” zullen blijven.

Binance benadrukte ook dat deze recente aankondiging met betrekking tot eurobetalingen “niet gerelateerd” is aan het recente vertrek van de beurs uit meerdere landen binnen de Europese Unie.

De afgelopen maanden heeft Binance te maken gehad met kritiek en regelgevende uitdagingen van toezichthouders over de hele wereld, wat heeft geleid tot het stopzetten van de activiteiten in verschillende landen.

Binance loopt op diverse locaties tegen problemen aan

Op 16 juni kondigde de beurs aan dat het zich terugtrekt uit Nederland en dat Nederlandse klanten vanaf 17 juli alleen nog geld kunnen opnemen. Enkele dagen later vaardigden Belgische ambtenaren ook een bevel uit om alle diensten stop te zetten.

Daarnaast kreeg de directeur van Binance Brazil de opdracht om voor het Braziliaanse parlement te verschijnen als onderdeel van een lopend onderzoek naar vermeende piramidespelen in het land.

In Australië werd het lokale Binance-filiaal zonder enige voorafgaande waarschuwing of overleg afgesneden van het Australische banksysteem. Er wordt momenteel gezocht naar een nieuwe externe betalingsprovider.

Ondanks de wereldwijde onzekerheid verklaarde Alex Chehade, algemeen directeur van Binance Dubai, dat de Verenigde Arabische Emiraten zichzelf positioneren als een uitstekende bestemming voor crypto-bedrijven. Het land biedt duidelijkheid over de regelgeving en een meer open houding ten opzichte van digitale activa.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?