binance
Exchange

Binance wil volledig transparant worden over reserves na FTX-drama

Het drama bij FTX heeft mogelijk ook positieve consequenties voor de crypto-industrie. Binance is namelijk van plan om op korte termijn aan “Proof-of-Reserves” te doen. In principe betekent dit dat ze volledig transparant maken hoeveel Bitcoin en andere crypto ze hebben, zodat iedereen kan zien dat zijn tegoeden ook daadwerkelijk op Binance aanwezig zijn.

Kraken achterna

Met deze beslissing zou Binance het Amerikaanse Kraken achterna gaan en de tweede grote beurs uit de industrie te worden met dit beleid. Uiteindelijk is dit was deze sector nodig heeft om de betrouwbaarheid te vergroten. Gisteren is hetgeen waar iedereen stiekem bang voor is waarheid geworden met het omvallen van FTX. Door serieus inkijk te geven in de reservepotten en daarmee te bewijzen dat je alle klant-tegoeden in huis hebt, los je dit probleem volledig op.

Wat dat betreft moeten we op de lange termijn blij zijn met het omvallen van FTX. Uiteindelijk zijn dit de partijen die het voor de rest verpesten. Nu blijkt dat FTX aan fractioneel bankieren deed. Wat betekent dat ze op papier meer Bitcoin hadden dan in werkelijkheid het geval was. Opvallend is dat Sam Bankman-Fried gisteren nog Twitterde dat FTX alle tegoeden van zijn klanten kon afdekken. Dat was dus een keiharde leugen. Dat bericht is inmiddels verwijderd.

De twee grootste lessen

Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van Binance, haalt voor zichzelf twee grote lessen uit het FTX-schandaal. De eerste is dat je nooit je eigen token als onderpand moet gebruiken en de tweede dat je nooit geld moet lenen als je een crypto-bedrijf hebt. “Leen geen geld als je een crypto-bedrijf hebt. Gebruik kapitaal niet zo efficiënt mogelijk. Heb grote reserves”, aldus Changpeng Zhao.

Verder geeft de CEO van Binance aan dat ze BNB nooit als onderpand voor leningen ingezet hebben en dat ze zelfs nooit schulden op zich namen. Het begint er steeds meer op te lijken dat Binance de meest veilige beurs van de industrie is. Iets wat we enkele jaren geleden toch nooit gedacht hadden. Voor nu is het wachten op meer details over de mogelijke overname van FTX en de Proof-of-Reserves van Binance.

Exchange nieuws

$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom