Bitcoin,

Bitcoin $200 miljard Market Cap voor het eerst in 15 maanden

Na een enorme wekelijkse prijsstijging bereikt de Bitcoin vandaag haar hoogste prijs in 15 maanden tijd. De totale marktwaarde ligt boven de $200 miljard dollar.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin bereikt hoogste punt in 15 maanden

Ook vandaag zien we de Bitcoin koers doorstijgen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $11450 dollar. 24 uur geleden lag de Bitcoin prijs nog rond de $10932 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met bijna 5 procent is gestegen.

De laatste keer dat de Bitcoin prijs op het zelfde niveau lag, was in maart 2018. Vlak daarna ontstond een langdurige bearmarkt die de Bitcoin prijs naar een dieptepunt van $3130 dollar bracht.

BTC is sinds dit jaar april aan een enorme prijsstijging begonnen. De belangrijkste cryptocurrency wist alle negativiteit af te schudden en is op weg om de bearmarkt volledig ongedaan te maken.

De Bitcoin grafiek ziet er zeer goed uit en de munt blijft verbazen. Zo werd de $10.000 grens door veel analisten aangemerkt als een sterke weerstand. Echter, deze psychologische weerstand werd snel doorbroken, gevolgd door een prijsstijging tot boven de $11.000 dollar.

Een andere belangrijke mijlpaal is dat de Bitcoin markt cap nu boven de $200 miljard dollar ligt. Een cijfer die ook al meer dan een jaar niet is gezien.

 
 

Bitcoin dominantie blijft toenemen

Ook de Bitcoin dominantie blijft toenemen. Op het moment van schrijven ligt de BTC dominantie zelfs op 60%. Dit is het hoogste niveau sinds december 2017.

Crypto investeerders moeten opletten waar ze in investeren. Waar het tijden lang zeer winstgevend was om in altcoins te investeren zien we de laatste tijd dat het vasthouden van BTC het beste is. Zolang de Bitcoin dominantie blijft groeien komt er geen alt-season.

Wil je nou meer weten over hoe je een alt-season kunt herkennen? Join dan onze telegram groep @newsbit_crypto. Of klik hier. om een uitleg video te bekijken op youtube.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins