‘Bitcoin breakout boven $11K zal tot een all-time high leiden’

De Bitcoin prijs steeg voor het eerst sinds augustus 2019 over het niveau van $11.000. De prijsstijging vond plaats toen de verzwakte dollar een nieuw koop momentum in de safe-haven activa opleverde.


Een van de best presterende activa van 2020

Josh Rager, de mede-oprichter van Blockroots, zei dat de laatste prijsstijging van Bitcoin zal gaan zorgen voor een nieuwe all-time-high. Dit omdat veel fundamentele factoren er zeer positief uit zien.

BTC bereikte maandag een recordhoogte van $11.420. Het betekende de derde opeenvolgende dagelijkse winst van Bitcoin, waarbij de prijs met maar liefst 19,57% steeg.

Bitcoin prijs bereikt $11.4k – Bron: Tradingview

De Bitcoin prijs is in het derde kwartaal met maar liefst 25% gestegen. In 2020 is de koers zelfs met 50 procent gestegen. Daarmee is het een van de best presterende activa van 2020.


All-time high is dichtbij

Josh Rager, de mede-oprichter van Blackroots.com, vertelt dat Bitcoin zijn bull run voortzet en uiteindelijk een all-time high zal bereiken. De analist legde uit dat de afgelopen prijsstijging van Bitcoin lijkt op die van april 2019.

Destijds verhandelde BTC ook zijwaarts van februari tot maart. Later, op 2 april, brak het paar uit zijn zijwaartse bereik met een belangrijke $1.000 prijsstijging. Drie maanden later had het een jaarlijks hoogtepunt bereikt, tot boven de $13.000. Josh Rager zei het volgende hierover:

“Deze daily close is geweldig en kan heel goed lijken op de $1k candle in april 2019. Deze beëindigde de bearmarkt en leverde een rally op tot $13k. Alleen deze keer zou de rally moeten leiden tot een nieuw record voor BTC.”

Victor Dergunov, de oprichter van Albright Investment Group, verklaarde ook dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar meer dan $20.000 zou kunnen bereiken. Naar zijn mening zou de winst echter komen door de groeiende exposure van de cryptocurrency in de mainstream.

“Bitcoin is al jaren officieel geclassificeerd als koopwaar in de Verenigde Staten, maar het begint nu ook erkend te worden als een valuta of als een officieel ruilmiddel”, zei hij.


Bitcoin en macro trends

De positieve vooruitzichten worden verder ondersteund door macro-economische katalysatoren.

Bitcoin herstelde zich van een groeiende vraag naar safe havens, een sentiment dat hielp om goud te laten stijgen tot zijn all-time high. Hun biedingen namen toe terwijl de kloof tussen de VS en China groter werd en het aantal COVID-gevallen in de VS toenam.

De heersende economische onzekerheid heeft de centrale banken en overheden in een versoepelende modus geplaatst. De Federal Reserve heeft enerzijds haar rentetarieven op bijna nul gehouden en koopt anderzijds staatsobligaties met een kapitaalreserve van $2 biljoen.

US 10-jarig treasury real yield daalt onder 0 – Bron: Bloomberg

De nieuwe fiat liquiditeit heeft de Amerikaanse dollar naar een tweejarig dieptepunt geduwd. Ondertussen hebben de lagere rentetarieven ertoe geleid dat het reële rendement tot een historisch dieptepunt van -0,9% is gedaald. Het lijkt erop dat beleggers geen safe havens meer hebben, waardoor activa zoals goud en Bitcoin aantrekkelijker worden.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal