Ripple xrp token
Bitcoin,, Ripple, Trending

Bitcoin (BTC) en Ripple (XRP) analyse: Stijgen of Dalen?

In de analyse van vandaag neemt analist Thijs de Bitcoin en de XRP grafieken onder de loep. Gaan de koersen stijgen of dalen? Lees het artikel.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) analyse

Bitcoin is bij een long term support aangekomen. Deze ligt tussen de $9814 en $9367 dollar. Rond deze prijsrange zouden we een bounce kunnen verwachten, mits we enige reversal signs te zien krijgen krijgen. Een voorbeeld van zulke reversal signs zijn een bullish divergence of een mooie candle close (nu nog niet te zien).

 
Bitcoin-analyse-24

BTC Short term

Op de short term zien we dat we nu nog op een support zone zitten van $9659 – $9526 dollar. Deze heeft ook confluence (samenhang) met de 705 fibonacci level. Dit is één van de sterkste retracement levels, dus in combinatie met de support zouden we hier boven moeten blijven willen we short term nog enigzins “bullish” blijven.

 
Bitcoin-analyse-24-short

Conclusie

Maak nog even geen entry op BTC, aangezien we nog geen reversal tekens zien. Deze afwachten en kijken naar bevestiging is nu de beste keuze! We houden jullie op de hoogte!

 

Ripple (XRP) analyse

Op de XRP grafiek zien we dat er op de weekly flink is ingeleverd. De Ripple koers is namelijk teruggezakt naar de vorige lows ($0,29104 – $0,28073) en heeft daar een bounce gemaakt.

Ripple kon geen nieuwe high maken en kreeg te maken met de resistance van het 787 fibonacci level. Deze lijnde op met de vorige high, vandaar dat we daar met een flinke rejection te maken kregen.

 
Ripple-analyse-24

XRP Short term

Short term zien we op XRP een rejection van de high. Die lag rond de $0,33328 dollar. Vanuit daar hebben we een move down gemaakt tot de 705 fibonacci en de laatste low. Deze lagen op $0,30252 dollar. Dit was de perfecte entry op XRP geweest.

Vanuit hier zouden we een move kunnen maken tot het 0.5 fibonacci level. Hier zit short term ook de meeste resistance na de laatste high.

 

Conclusie

Helaas zijn we te laat voor de perfecte entry en is nu een entry maken te risicovol. Daarom wachten we af waar XRP weer een major resistance of support nadert.

 

Vond je dit artikel interessant en wil je veel meer van zulke updates? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?