Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Bitcoin prijs begint stabiliteit te vertonen boven de $10.000. De vraag is nu wat ons te wachten staat na de consolidatieperiode. Gaat de BTC prijs omhoog of omlaag?
De Bitcoin koers schommelde bijna een week tussen $9.800 en $10.500 nadat de prijs flink gecrasht was vanaf een hoogtepunt van $12.100 op 1 september. Aangezien BTC vooralsnog geen duidelijk signaal geeft waar het heen zal bewegen zijn handelaren op het moment voorzichtig.
Echter, op de middellange tot lange termijn wordt de terugval van de afgelopen week beschouwt als een gezonde koersdaling.
Een groot deel van het dagelijkse volume van Bitcoin is afkomstig van de futuresmarkt. Wanneer de rally van Bitcoin overbelast raakt, zorgt dit er meestal voor dat de futuresmarkt overvol raakt en de financieringspercentages stijgen. In het geval van een pullback, kunnen de financieringspercentages worden gestabiliseerd, waardoor de kans op long- of short squeeze kleiner wordt. Vandaar dat de terugval van de afgelopen week als gezond wordt beschouwt door veel handelaren.
Ondanks de terugval lijken de vooruitzichten op middellange termijn voor de Bitcoin zeer positief. Dit vanwege verschillende fundamentele en technische factoren.
Na de afwijzing van de $12.000 grens schreven analisten verschillende factoren toe aan de daling van de munt. Zo heeft de overhypete DeFi-sector waarschijnlijk bijgedragen aan de koersdaling. Daarnaast zorgden whales die winst namen en Bitcoin miners die hun tokens verkochten voor extra verkoopdruk.
Het kan dus goed zijn dat de koersdaling Bitcoin in de komende maanden ten goede zou kunnen komen. Dit omdat een prijsafwijzing geen negatieve gebeurtenis hoeft te zijn als de markt daardoor even afkoelt. Investeerders krijgen op deze manier de kans om de situatie te inventariseren.
Op weg naar het vierde kwartaal van 2020 blijven analisten over het algemeen optimistisch over de prijsontwikkeling van de Bitcoin. Daarnaast ondersteunen de technische en fundamentele factoren dit positieve vooruitzicht richting november en december. Historisch gezien presteerde BTC sterk in de laatste twee maanden van het jaar.
Een belangrijke positieve technische katalysator was de maandelijkse candle close boven de $11.600. Dat was de eerste keer sinds 2017.
Fundamentele factoren die kunnen bijdragen aan de opwaartse trend van Bitcoin zijn het versterkte Bitcoin netwerk, de stijgende inflatie in de valutawereld en de rentetarieven van bijna nul. Een omgeving met een lage rente stimuleert namelijk de bullcase van goud en Bitcoin.
Tot slot is de stijgende interesse van grote institutionele beleggers zeer positief te noemen. Deze beleggers beginnen BTC steeds meer te zien als een hedge tegen inflatie.
Ondanks alle positiviteit op de lange termijn, zijn de technische analisten echter verdeeld over de prijsontwikkelingen op de korte termijn. Een bekende analist genaamd ‘Bitcoin Jack’ zei dat BTC zich mogelijk in een dalende wig zou kunnen bevingen met een kans van 50% om uit te breken naar boven of naar onder.
Het positieve scenario voor Bitcoin zou leiden tot een hertest van het weerstandsniveau van $11.000. Een bearish scenario zou een nieuwe daling naar $9.000 veroorzaken. Het lijkt dus fifty-fifty of de prijs op korte termijn zal stijgen of dalen.
Sinds de Bitcoin koers in december begon te dumpen, kochten de whales groots in met een totaal van 34.000 BTC.
De Bitcoin koers is opnieuw in elkaar gezakt, dit keer tot onder de $93.000. Waar gaat deze neergang eindigen?
Bitcoin daalt scherp na ISM-rapport: prijzen en obligatierendementen stijgen, beleggers analyseren de situatie.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.