Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin daalt door onzekerheid over uitslag Amerikaanse verkiezingen

De prijs van de Bitcoin daalde vanochtend binnen enkele uren plotseling met 3%. Dit omdat de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen nog steeds onzeker is.


Waarom de markten daalden

De prijs van de Bitcoin daalde binnen enkele uren met 3% tot een prijs van $13.566. Dit gebeurde na een korte stijging van boven de $14.000. Daarnaast daalde de Amerikaanse dollar, goud en de aandelenmarkt ook allemaal.

Analisten zien de onzekerheid rond de verkiezingen als reden voor de scherpe correctie.

Toen de media het aantal stemmen rapporteerden, stegen de Bitcoin en aandelenkoersen. Echter, nadat het tellen van de stemmen was afgelopen, kleurden alle activa rood.

Tracy Alloway, een financieel journalist bij Bloomberg zei dat dit waarschijnlijk werd veroorzaakt door de verklaring van president Donald Trump. Ze zei:

“S&P 500 futures zijn niet blij het voorstel van Trump om naar het Hooggerechtshof te stappen om de verkiezingsuitslag aan te vechten. Mede daardoor staan ze nu in het rood. “

De recente daling van de Bitcoin is opmerkelijk gezien het feit dat deze gelijktijdig met de daling van de dollar verliep. Dit is apart want normaal gesproken, wanneer de dollar daalt, hebben Bitcoin en goud de neiging om te stijgen.

De Bitcoin zag de afgelopen weken een lage correlatie met andere activa, waaronder aandelen. Mede hierdoor komt de collectieve correctie redelijk onverwachts.


Wat gebeurt er op de korte termijn met de Bitcoin?

Volgens gegevens van CryptoQuant bereikte de geschatte leverage ratio van Bitcoin futures op Binance een recordhoogte. Dit geeft aan dat er meer handelaren zijn op de Bitcoin derivatenmarkt van Binance dan ooit tevoren.

Ki-Young Ju, de CEO van CryptoQuant, waarschuwde handelaren op 4 november voor verhoogde volatiliteit, veroorzaakt door vallende liquidaties. Als er een abnormaal groot aantal contracten op de markt is, kan dit enorme prijsbewegingen veroorzaken.

Er zijn in de nabije toekomst verschillende belangrijke ondersteuningsniveaus voor de Bitcoin. Ten eerste is het gebied van de $13.300 de afgelopen week met kracht verdedigd. Als de Bitcoin boven dit niveau weet te blijven is dat een goed teken. Vanuit hier zou BTC mogelijk opnieuw een gooi kunnen doen om boven de $14.000 grens te komen.

 

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?