Bitcoin

Bitcoin daalt naar $6.8k & Analisten waarschuwen voor Brent olie

De chaos op de oliemarkt heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin een klein verlies heeft geleden. In Amerika zakte de olie prijs zelfs tot onder de 0 dollar en dat is niet het einde van de misère op de oliemarkt. Analisten waarschuwen er nu voor dat ook de Brent olie prijs flink ineen gaat zakken.


Bitcoin test $6.800

Als we de Bitcoin grafiek bekijken dan zien we dat de munt de afgelopen 24 uur driemaal de $6.800 heeft getest. Bitcoin verloor gisteren de $7.000 ondersteuning te midden van de historische chaos op de oliemarkten.

Nu de WTI olie in negatieve cijfers wordt verhandeld zijn crypto analisten afwachtend. Het is belangrijk om even geen long te openen voordat we weten welke kant de markt op gaat bewegen. Een goed koop gebied kan de $6.300 regio zijn.


Ook Brent olie kan dalen tot onder $0

Nadat de olieprijzen in de Verenigde Staten maandag tot onder het nulpunt waren gedaald, maakte een korte opleving van de olie prijs de algehele situatie niet minder schrijnend. WTI olie prijs sloot de dag met een prijs van -$32, wat betekent dat producenten kopers betaalden om hun olie af te nemen.

Zo’n negatieve prijs is mogelijk omdat het duurder is olie raffinaderijen stil te leggen dan door te pompen en omdat het opslaan van de vaten duur is. Mocht de opslagsituatie blijven verslechteren, dan kunnen ook andere oliemarkten een duikvlucht nemen.

Als de wereldwijde opslag verslechtert, zou Brent olie ook kunnen dalen tot onder het nulpunt.

De dalende olieprijs zorgde voor hilariteit in de crypto community. Dit omdat traditionele handelaren vaak kritiek hebben op de volatiliteit van de cryptomunten. Ook de mede oprichter van de crypto exchange Gemini stak de draak met traditionele investeerders. Hij merkte cynisch op:

“Het probleem met Bitcoin is dat het te volatiel is … ’ aldus Wall Street.”

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom