bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin daalt tot $22.000

Bitcoin verliest vandaag de ondersteuning van $23.000 doordat de langverwachte correctie vandaag vorm begon te krijgen. Dit komt doordat Amerikaanse futures in de pre-market-uren ook met ongeveer 2,5% zijn gedaald. De oorzaak hiervan ligt bij de bezorgdheid over de nieuwe coronavirus in Engeland.


BTC-prijs daalt tot $22,4K

Gegevens van TradingView laten zien dat BTC dieptepunten van $21.850 bereikte. Op het moment van schrijven is de koers iets hersteld naar een niveau van $22.560. Dat betekent dat Bitcoin vandaag alsnog op een verlies van 4% staat.

De daling bevestigt vermoedens onder analisten dat Bitcoin toe is aan een correctie na een week van bijna constante winst. Handelaars kijken nu naar het $20.000 niveau, wat een potentieel ondersteuningsniveau is.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Altcoins voelen de pijn

Grote altcoins kregen te maken met veel grotere verliezen. De munten kregen te maken met een sterk domino-effect door de dalende BTC prijs. Ethereum heeft haar prijs vandaag bijvoorbeeld met 7,5% zien dalen.

XRP en Litecoin verliezen nog een stuk meer. Deze altcoins verloren respectievelijk 9,4% en 11,3% van hun waarde vandaag.

 

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?