Litecoin
Litecoin

Bitcoin doet het al 5 jaar beter dan Litecoin

Litecoin wordt binnen de crypto-industrie ook wel gezien als het kleine broertje van Bitcoin en dat zien we ook duidelijk terug in de koersprestaties. Sinds 2018 (inmiddels alweer vijf jaar geleden) zit Litecoin in een bearish trend ten opzichte van Bitcoin. In de onderstaande grafiek is te zien hoe Litecoin steeds lagere hoogtepunten neerzet.

Duister plaatje voor Litecoin

De bovenstaande grafiek van de Litecoin koers uitgedrukt in Bitcoin geeft geen rooskleurig beeld van de munt. Het lijkt er zelfs op dat Litecoin een stille dood sterft ten opzichte van Bitcoin.

We hebben eerder dit jaar natuurlijk de halving gehad voor Litecoin, maar dat heeft het project nog niet gebracht waar men op hoopte.

Sterker nog, er zijn vooral koersverliezen uitgekomen voor Litecoin. Wat dat betreft zit het allemaal niet mee voor het kleine broertje van Bitcoin.

Je kunt je ook afvragen of er überhaupt behoefte is aan een Litecoin, omdat je met Bitcoin precies hetzelfde kan, terwijl het netwerk een stuk veiliger is en meer gebruikers kent.

Bitcoin een betere investering dan Litecoin?

We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar fundamenteel gezien lijkt Bitcoin een betere investering dan Litecoin. Binnenkort komt er weer een halving aan voor Bitcoin (april 2024) en ook de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF lijkt een kwestie van tijd.

Met name dat laatste kan weleens voor een gigantische kapitaalstroom richting Bitcoin zorgen, waarbij het nog maar de vraag is in hoeverre altcoins als Litecoin daarvan zullen profiteren.

Sterker nog, de kans lijkt heel klein dat altcoins daarvan kunnen profiteren; tenzij ze zelf ook een Spot ETF krijgen. Daar is nu echter nog geen sprake van.

Als er al een Spot ETF komt voor een altcoin, dan zal Ethereum de eerste zijn. Vooralsnog ligt echter de focus op Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC