Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Na drie jaar geduld te hebben gehad heeft Bitcoin vandaag een nieuwe All Time High behaald, volgens de Coindesk Price Index. Let wel, niet alle indexen geven een zelfde ATH weer.
Bitcoin heeft zijn hoogste prijs ooit van $19.783 gebroken en daarmee het record van 2017 overwonnen. De Bitcoin koers steeg zojuist naar een hoogtepunt van $19.850. Sindsdien is de prijs weer wat teruggevallen tot $19.450, maar de prijs is enorm volatiel en de prijs verandert elke minuut met honderden dollars.
Hoewel de prijs van de Bitcoin sinds het begin van 2020 meer dan 170% is gestegen, begon de recente bull run pas echt in augustus. De prijsstijging ging van start toen grote instituties Bitcoin begonnen te kopen. MicroStrategy gaf het startsein met een investering van $425 miljoen. recordhoogtes te stuwen.
Over het algemeen lopen institutionele posities en vermogende individuen deze keer voorop en de Bitcoin die ze kopen zal waarschijnlijk voor een lange termijn worden vastgehouden.
De cijfers ondersteunen deze theorie. Sinds dat MicroStrategy begon te investeren in Bitcoin, zijn verschillende belangrijke indicatoren namelijk sterk gestegen.
Tussen 1 januari en 10 augustus is de prijs van Bitcoin gestegen van $7.182 naar $11.850, een stijging van 65% over een periode van 10 maanden.
Sinds 11 augustus, wat de datum van MicroStrategy’s eerste Bitcoin-investering is, is de prijs opnieuw met 65% gestegen, dit keer tot een prijs van $19.850. Deze enorme koersstijging wordt veel vergeleken met de bull run in 2017, maar deze keer duurde de prijsstijging naar een ATH slechts drie en een halve maand.
Het 24 uurs-handelsvolume van BTC is sinds augustus ook verdubbeld, van $23 miljard naar $48 miljard, wat aangeeft dat Bitcoin de interesse van de markt heeft veroverd sinds de bull-run begon.
Maar welke rol hebben grote institutionele investeerders precies gespeeld in het recordbrekende succes van Bitcoin?
Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.
De institutionele investeringen in Bitcoin is dus begonnen toen MicroStrategy op 11 augustus 2020 $250 miljoen investeerde. Op 8 september 2020 werd dat cijfer opgeschroefd naar $425 miljoen. Op 8 oktober 2020 volgde Square dit voorbeeld en investeerde $50 miljoen in Bitcoin.
PayPal betrad in deze periode ook de crypto wereld. Op 21 oktober kondigde de betalingsgigant aan dat het ondersteuning zou bieden voor Bitcoin (evenals andere cryptocurrencies). Dit heeft gezorgd voor een enorme koopdruk want op 21 november had PayPal naar verluidt 70% van de Bitcoins gekocht die in 30 dagen gemined waren.
Maar deze cijfers vertellen maar de helft van het verhaal. Wat ongetwijfeld het belangrijkst was voor de snelle koersstijging van Bitcoin, was de lof die de munt kreeg.
“Bitcoin is digitaal goud maar dan beter”, zei MicroStrategy in een verklaring. Sindsdien is de CEO van het bedrijf één van de meest uitgesproken voorstanders van Bitcoin geworden.
Een week geleden zei Rick Rieder, de CIO van BlackRock, dat hij denkt dat Bitcoin het vermogen heeft om goud te vervangen.
“Denk ik dat het een duurzaam mechanisme is, denk ik dat het in grote mate de plaats van goud zal innemen? Ja, dat denk ik, omdat het zoveel functioneler is dan een staaf goud doorgeven,” zei Rieder.
Publieke lof voor Bitcoin is belangrijk, maar er zijn veel andere factoren die hebben bijgedragen aan het behalen van een nieuw record.
BlackRock’s CIO believes Bitcoin could replace Gold.
— Yano (@JasonYanowitz) November 20, 2020
“I think crypto is here to stay.”
BlackRock has $7.3 trillion AUM. pic.twitter.com/q7nMFpgeVY
Volgens Binance Research zijn er verschillende factoren die de prijsstijging van de Bitcoin helpen verklaren.
Om te beginnen wordt Bitcoin steeds vaker gezien als een afdekking tegen inflatie. Dit betekent dat wanneer regeringen economische verlichting blijven bieden te midden van de COVID-19-pandemie, de waarde van fiat valuta’s kunnen blijven dalen en BTC zal blijven stijgen als gevolg van inflatie.
Naast dat BTC steeds meer als een safe-haven wordt gezien heeft het dit jaar ook nog eens een geweldig rendement van 248% behaald.
Bovendien heeft Bitcoin geprofiteerd van enkele belangrijke factoren, zoals het toegenomen regelgevend toezicht, een stijgende futuresmarkt en gestroomlijnde toegang tot de cryptocurrency die niet werd gezien tijdens de bull-run van 2017.
“In de afgelopen drie jaar heeft een toenemende regelgevingszekerheid de intrede mogelijk gemaakt van gelicentieerde bewaarders. Deze zijn absoluut cruciaal om bedrijven in staat te stellen Bitcoin te houden”, voegde Binance Research toe.
Samenvattend is de Bitcoin-markt vandaag drastisch anders dan drie jaar geleden.
Glassnode data onthult dat Bitcoin-whales stoppen met accumuleren en starten met verkopen, wat neerwaartse druk op de markt veroorzaakt.
Crypto Fear & Greed Index op dieptepunt sinds oktober. Marktsentiment daalt door Bitcoin-verkoopnieuws en zorgen over Fed-beleid in 2025.
De populaire macro-analist Raoul Pal claimt dat de bullmarkt van Bitcoin en crypto nog lang niet voorbij is. Het echte feest moet nog beginnen, zo stelt hij.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.