Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s beginnen week met nipte instromen

Zowel de Amerikaanse Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn de nieuwe week met nipte kapitaalinstromen van start gegaan.

Voor de Bitcoin-fondsen komt het resultaat nadat vorige week de boeken is ingegaan als de slechtste week in maanden, terwijl de Ethereum-fondsen juist hun allereerste groene week hadden neergezet.

BTC-fondsen halen $27,8 miljoen op

Allereerst de in januari op de markt gebrachte Bitcoin-fondsen. Volgens nieuwe gegevens van Farside Investors hebben de elf beursfondsen gisteren gezamenlijk een totaal van $27,8 miljoen binnengehaald. 

De instromen waren magertjes, met het ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares dat de grootste kapitaalinstroom zag van $35,4 miljooen. BlackRock’s IBIT-fonds en Grayscale’s onlangs gelanceerde BTC-fonds, een afsplitsing van het GBTC-fonds, waren de enige andere fondsen met een positieve geldstroom. Ze noteerden instromen van respectievelijk $13,4 miljoen en $7,9 miljoen.

Voor de achtste dag op rij werd Grayscale’s GBTC-fonds, dat al ruim $19,4 miljard uit heeft moeten zwaaien, geteisterd door een kapitaalvlucht. Dit keer verliet $11,8 miljoen het fonds. Bitwise was gisteren de grootste verliezer met $17,1 miljoen aan uitstromen.

Hoewel het gezamenlijke resultaat een nipte instroom markeert, komt het als een opluchting na de teleurstelling van vorige week. Vorige week verloren de fondsen namelijk maar liefst $176 miljoen, waarmee het de slechtste handelsweek sinds medio juni was.

ETH-fondsen zien laagste instroom sinds lancering

Dan de Ethereum-fondsen, die vandaag precies drie weken oud zijn. Uit data van Farside Investors blijkt dat de kersverse fondsen gisteren met $5 miljoen in de plus de dag hebben afgesloten.

Zowel Fidelity, Bitwise als Franklin Templeton zagen hun fondsen groeien, met respectievelijke instromen van $4,0 miljoen, $2,9 miljoen en $1,0 miljoen.

Het grote nieuws is dat Grayscale’s geconverteerde ETHE-fonds, dat iedere dag nog kapitaal heeft zien verdwijnen, een instroom van $0 zag. Dit betekent simpelweg dat er geen significant verschil is geweest tussen de verschillende geldstromen. 

Het resultaat komt als een grote opluchting maar zat er al enigszins aan te komen. Al sinds de ETF-lancering namen de uitstromen op hoog tempo af – van een dagelijks gemiddelde van bijna $380 miljoen in de eerste week naar zo’n $120 miljoen in de tweede week en $36 miljoen vorige week.

VanEck’s ETHC-fonds was de enige die gisteren kromp, met $2,9 miljoen om precies te zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt