Crash
Bitcoin

Bitcoin ETF’s verliezen na lange tijd weer kapitaal, angst neemt toe

Het sentiment op de cryptomarkt heeft een flinke deuk opgelopen. Niet alleen heeft de Bitcoin (BTC) koers enkele procenten ingeleverd, maar ook de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) kleuren voor het eerst in anderhalve week weer rood.

De beursfondsen hebben gisteren een nipte uitstroom ervaren, wat in schril contrast staat met het uitstekende resultaat van maandag.

Bitcoin-fondsen vallen terug in negatief resultaat

Volgens data van Farside Investors hebben de in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s gisteren een totaal van $13,7 miljoen uit moeten zwaaien. Na vijf achtereenvolgende groene handelsdagen, gekenmerkt door netto-instromen, komt de bescheiden uitstroom binnen als een grote tegenvaller.

Uitsluitend Bitwise en Grayscale zijn geteisterd door uitstromen. Bitwise zag $6,6 miljoen verdwijnen en Grayscale maar liefst $32,4 miljoen. 

BlackRock haalde het meeste kapitaal binnen met een netto-instroom van $14,1 miljoen. Ook Fidelity, het gezamenlijke fonds van ARK Invest & 21Shares en VanEck zijn de dag nipt in de plus geëindigd.

Hoewel de uitstromen niet uit het niets komt, leek het de laatste tijd steeds beter te gaan met de fondsen. 

Al sinds vorige week dinsdag haalden de fondsen iedere handelsdag meer kapitaal binnen dan dat er uit stroomde. Op dinsdag, woensdag en donderdag bleef de instroom beperkt, met een dagelijks gemiddelde van iets meer dan $20 miljoen. Vrijdag ontvingen de fondsen $73 miljoen en op maandag liep dit op tot $129,5 miljoen.

Ook de BTC koers levert in

Het teleurstellende resultaat van de ETF’s komt op het moment dat ook de Bitcoin koers hard onderuit is gegaan. Gisteren in de middag kreeg Bitcoin zijn eerste klap te verwerken toen de koers onder zijn steunniveau van zo’n $62.500 dook, tot grofweg $62.000. Het bleek een voorbode te zijn voor meer pijn, aangezien de koers vannacht is teruggezakt tot onder de $61.000.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $60.900, 3,24% lager dan 24 uur geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren