Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zien eerste instroom na bijna $1 miljard verlies vorige week

Na een week gekenmerkt door uitstroom en een dalende Bitcoin (BTC) koers, hebben de spot exchange-traded funds (ETF’s) eindelijk weer een dag met netto instroom ervaren. In totaal is er 229 BTC opgenomen, wat met de huidige koers neerkomt op ongeveer $15 miljoen.

Herstel na uitstroom: ETF’s en Bitcoin op weg omhoog

Na het bereiken van een nieuwe all-time high (ATH), kenden de exchange-traded funds (ETF’s) bijna $1 miljard aan uitstromen vorige week. Dit resulteerde in een recordverlies voor de ETF’s, met Grayscale aan de leiding door de verkoop van 30.582 Bitcoin gedurende vijf dagen van netto uitstroom.

Ondanks recente tegenslagen was er gisteren positief nieuws, met name een toename van de kapitaalinstroom, vooral in Fidelity’s ETF.

Het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) registreerde de grootste kapitaalinstroom, met een toename ter waarde van $262 miljoen in BTC. Dicht daarop volgde BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) met een instroom van $35 miljoen, terwijl Franklin Templeton’s Franklin Bitcoin ETF (EZBC) een toename van $20,5 miljoen zag.

Deze instromen in verschillende ETF’s hebben bijgedragen aan een prijsstijging van Bitcoin. Op het moment van schrijven is de waarde van de digitale munt $70.300, slechts ongeveer 5% onder zijn hoogste piek ooit.

Kiyosaki koopt 10 Bitcoins

Ander interessant nieuws komt van Robert Kiyosaki, de gerenommeerde auteur van “Rich Dad Poor Dad”. In lijn met de positieve markttrend heeft hij onlangs onthuld dat hij deze maand 10 BTC zal kopen.

Kiyosaki, een vooraanstaand schrijver en investeerder, motiveert zijn besluit met de voortdurende monetaire expansie in de Verenigde Staten, waarbij de geldvoorraad aanzienlijk wordt vergroot door het drukken van dollars. Volgens hem zal dit de waarde van schaarse activa zoals Bitcoin, goud en zilver verhogen, terwijl de koopkracht van de dollar daalt.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC