Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin-expert Dennis Porter vreest voor extreme koersval

De CEO en oprichter van Satoshi Act Fund, genaamd Dennis Porter, is van mening dat de Bitcoin koers wel eens heel hard zou kunnen crashen. 

Bitcoin daalt door sterkte van de dollar

De cryptomarkt crasht ook vandaag hard omdat de Amerikaanse dollar juist extreem sterk blijft. De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met bijna 6% gedaald en in de afgelopen 7 dagen met meer dan 8%.

Volgens Porter kan deze situatie flink gaan verslechteren. Hij vertelt dat velen in zijn kring de huidige economische omgeving als de slechtste macro-economische situatie in hun hele leven beschouwen.

De dollar blijft stijgen terwijl het een nieuw hoogste punt in 20 jaar bereikte. De Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar werden ook sterker in afwachting van een agressieve houding van de Federal Reserve. De rally van de dollar leidde ertoe dat de wereldwijde aandelenmarkten kelderden. Bitcoin, dat sterk gecorreleerd is met technologieaandelen en de op technologie gebaseerde NASDAQ-beurs, kelderde ook.

De koersstijging van de dollar laat vooralsnog geen tekenen van vertraging laten zien. Een rapport van Bloomberg benadrukt dat de houding van de Fed veel agressiever kan worden. De overtuiging is dat Fed-voorzitter Jerome Powell in de voetsporen zal treden van de ex-Fed-voorzitter Paul Volcker. Mede door de agressieve houding van Volcker is de Amerikaanse economie in een recessie gekomen. 

Als de Fed de renteverhogingen inderdaad voortzet, zal de dollar spoedig weer nieuwe hoogtepunten bereiken. In zijn toespraak bevestigde Powell zijn standpunt om de kracht van de dollar te vergroten om de inflatie te bestrijden. Dat is zeer slecht nieuws voor risicovolle activa zoals aandelen en cryptomunten.

Hoeveel kan Bitcoin dalen?

Als Bitcoin blijft dalen, kan het naar extreme dieptepunten zakken. Richard Heart, een populaire crypto-influencer, gelooft dat Bitcoin zal dalen tot 11.000 dollar voordat er een opwaartse beweging is. 

Alle ogen zijn nu gericht op de CPI-gegevensrelease van 13 september. Gunstige CPI -gegevens kunnen de neerwaartse druk op de Bitcoin verminderen en kunnen leiden tot een BTC-rally.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC