bitcoin dead
Bitcoin

Bitcoin is 474 keer ‘dood’ verklaard door de mainstream media maar dat lijkt nu te stoppen

Het lijkt erop dat Bitcoin EINDELIJK gestopt is met sterven in de ogen van de mainstream media. Waarom? Omdat het aantal artikelen dat spreekt over “het einde” of “de dood” van Bitcoin naar het laagste niveau in 10 jaar tijd (!) gezakt is. In 2023 is Bitcoin slechts zevenmaal voor dood verklaart, wat het laagste aantal van het afgelopen decennium is.

Bitcoin 474 keer “dood” sinds 2010

De data voor deze interessante ontwikkeling komt van 99bitcoins, die een rouwadvertentie-tracker bouwde.

Hieruit blijkt dat Bitcoin sinds 2010 al 474 keer voor “dood” verklaard is. In 2023 is dat nog maar 7 keer gebeurd. Dat geeft aan dat de mainstream media nu eindelijk ook begint te begrijpen dat Bitcoin zeer waarschijnlijk nergens heengaat.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de komst van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en meer specifiek met de aanvraag die BlackRock deed. De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft extreem veel invloed en dat blijkt nu ook uit de verandering in de verslaggeving over Bitcoin.

Ook grappig is dat meer dan de helft van de rouwadvertenties van dit jaar in januari kwamen. Kort nadat de koers een dieptepunt bereikte als gevolg van het imploderen van FTX. Destijds viel de Bitcoin koers naar 15.500 dollar.

In 2017 werd Bitcoin het vaakst voor dood verklaard met 124 stuks. Overigens zijn het er in werkelijkheid een stuk meer natuurlijk, maar de website neemt alleen mensen/partijen met een relatief grote following mee in de statistieken.

Interessante observatie

Als je goed naar het aantal doodverklaringen kijkt, dan valt op dat er bijna sprake is van een soort belcurve uit de statistiek. De professionele handelaar Oliver L. Velez constateerde dit ook en gaf commentaar op Twitter…

“Over twee of drie cyclussen (iedere cyclus duurt vier jaar), zullen er geen doodverklaringen meer zijn voor Bitcoin. Op dat moment is het roepen dat Bitcoin dood is zo sukkelig als roepen dat ‘zuurstof’ gaat falen. We trenden in die richting”, aldus Velez.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?